Wonder in Nancy

Jimmy Wouters

In het stadion van Nancy vond zaterdagavond een waar mirakel plaats. De ploeg die voor deze speelronde alle vijf de wedstrijden had verloren en slechts één keer had gescoord, vernederde Stade Rennes met maar liefst 6-0.

Nancy had voornamelijk haar efficiëntie teruggevonden. Zo speelden ze de afgelopen weken niet slecht, maar scoren lukte amper. Gisteren was dat duidelijk anders. Nancy nam meteen het heft in handen, wat al na 15 minuten in een doelpunt resulteerde. Het was Kroupi die op een voorzet van Kim zijn eerste van de avond mocht binnenwerken. Nancy bleef de beter ploeg en na een halfuur spelen maakte Kroupi er 2-0 van. Nauwelijks vijf minuten later stond het al 3-0. Op een voorzet van Kim scoorde Alain Rochat tegen zijn eigen ploeg. Vlak voor rust werd het zelfs nog 4-0 doordat Diakhaté een fout in de verdediging afstrafte.

De tweede helft was duidelijk een maat voor niets, alleen de entourage van Nancy beleefde plezier. In de 72e minuut mocht Kroupi op penalty zijn derde van de avond maken. Vlak voor affluiten legde Puygrenier dan nog de zware 6-0 eindstand vast.