Anthuenis twijfelt over basiself

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anthuenis twijfelt over basiself
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat de voor de Rode Duivels levensbelangrijke WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bosnië-Herzegovina op het programma. Normaal zwaait bondscoach Aimé Anthuenis dagen op voorhand met zijn basiselftal, maar dit keer is dat niet het geval. Het is dan ook gissen welke elf de wedstrijd tegen Bosnië zullen starten. De training deed alvast vermoeden dat Anthuenis voor een defensieve aanpak kiest.

Op de donderdagtraining legde Anthuenis zijn troepen twee verschillende systemen op. Opvallend was dat hij telkens voor een volledig verdedigend middenveld koos. De eerste optie is een 4-3-3 met Yves Vanderhaeghe, Timmy Simons en Jelle Van Damme op het middenveld en Thomas Buffel, Mbo Mpenza en Luigi Pieroni in de aanval. In de tweede optie verdwijnt Pieroni uit de basiself en komt Roberto Bisconti op zijn plaats, weliswaar op het middenveld.

De posities van doelman en verdedigers lijken wel al vast te liggen. Daar opteert Anthuenis bijna zeker voor Silvio Proto, Olivier Deschacht, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten en Anthony Vanden Borre. Enkel over die laatste twijfelt de bondscoach nog een beetje, want voor de rechtsachter staat ook de meer ervaren Olivier Doll in de rij.

Het blijft dus afwachten welke elf zaterdagavond de wedstrijd starten. Kiest de bondscoach voor de meer aanvallende 4-3-3 of houdt hij het bij een ultra-verdedigende 4-4-2? Of haalt hij met Koen Daerden en Karel Geraerts nog een onverwacht konijn uit de hoed?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties