Analyse OHL en Dessel aan kop

Truyens Himke
| 0 reacties
OHL en Dessel aan kop
Foto: © SC

Oud-Heverlee Leuven en Dessel staan verrassend bovenaan het klassement van tweede klasse. Beide teams versloegen ook ditmaal hun tegenstander en zijn daardoor de enige twee ploegen met het maximum van de punten.
 
Voor het seizoen werd op geen enkel ogenblik verwacht dat Dessel of OHL het klassement zouden aanvoeren. Toch moeten we na twee speeldagen besluiten dat het wel degelijk zo is. OH Leuven versloeg vandaag Union met 0-2 en Dessel won in West-Vlaanderen met 0-1 van Oostende.
Bergen maakte zijn titelambities vandaag nog maar eens duidelijk door Kortrijk met 6-1 naar huis te sturen. Het puntenverlies van woensdag tegen Antwerp zet hen echter op de derde stek samen met KVSK United en Eupen. Antwerp kan nog op gelijke hoogte komen met dit trio als het vanavond Geel weet te verslaan, dat allerlaatste staat met 0 punten.
 
Voor die andere nieuwkomer uit derde klasse, KV Mechelen, gaat het niet zo vlotjes. De Maneblussers konden ook ditmaal de drie punten niet bemachtigen en halen zo één op zes tegen twee degradatiekandidaten. Voor Virton scoorde kapitein Gustin het enige doelpunt van de wedstrijd.
 
Ronse – Hamme werd met zeven doelpunten de wedstrijd met de meeste treffers. Ronse kende iets meer geluk dan Hamme en liet de netten éénmaal meer trillen. En in voetbal is een goal verschil nog altijd drie punten verschil.
 
Vanavond om 18u00 staat er nog de topper tussen Geel – Antwerp op het programma.
 
Alle uitslagen:
KVSK United – Eupen 2-2 <Lees verslag>
Virton – KV Mechelen 1-0 <Lees verslag>
B-Heusden-Z. – Waasland 1-1 <Lees verslag>
Ronse - Hamme 4-3
Oostende - Dessel 0-1
Union - OH Leuven 0-2
Bergen - Kortrijk 6-1
Geel - Antwerp (18u)                  
Deinze - Tubeke is op 28/9.    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties