Speler breekt been door kunstgras

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Speler breekt been door kunstgras
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Veendam-aanvoerder Gerard Wiekens is het eerste slachtoffer van kunstgras. Het drama speelde zich maandagavond af in de competitiewedstrijd tussen Omniworld en Veendam in de Nederlandse eerste divisie. De speler bleef, zonder tegenstander in de buurt, met zijn voet in de bovenop gelegen rubberlaag steken en verdraaide zijn been dermate dat hij zijn linkerkuitbeen brak.

"Zowel onze dokter als de speler zelf denkt dat de breuk aan het veld is te wijten", meldt Jan De Korte, algemeen directeur van BV Veendam, die een fervent tegenstander van het kunstgras is. "De spelers zaten na afloop van onder tot boven onder het rubber. Daarnaast was het veld niet besproeid en de bal stuiterde ook alle kanten op. Het is op deze manier echt behelpen op kunstgras."

Het duel tussen Omniworld - Veendam moest normaal gezien op 12 augustus gespeeld worden, maar werd wegens de slechte staat van het veld afgelast. 

Bij Veendam zijn ze ondertussen niet te spreken over het kunstgrasveld van Omniworld. Zo wil De Korte graag actie ondernemen tegen de slechte kunstgrasvelden. "Heracles heeft absoluut het beste veld. Maar zij doen er ook alles aan om het in goede conditie te houden. Toch is het wachten op meerdere blessuregevallen. Zodra een speler van PSV, Ajax of Feyenoord iets dergelijks overkomt, zal er pas echt ophef over worden gemaakt. Maar wij willen nu al een signaal afgeven."

Veendam boekte maandag overigens wel de eerste zege van het seizoen tegen Omniworld (1-2).
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties