Portillo: "Ik wil een karrenvracht aan goals"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Portillo: "Ik wil een karrenvracht aan goals"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hij maakt vanavond pas zijn debuut in België, maar toch is hij nu al een fenomeen. Javier Portillo, de nieuwe aanwinst van Club Brugge, weet wat hij wil: “Een karrenvracht aan goals en de titel!”

“Geloof het of niet, maar de verschillen tussen Real en Brugge zijn niet zo groot”, verrast Portillo in Het Laatste Nieuws. “Natuurlijk is Real de beste club van de wereld. De infrastructuur en het budget zijn onvoorstelbaar. Bij Real wordt er gewoon op een totaal andere manier getraind. Terwijl in Brugge de technische straf veel met elkaar praat en de spelers plezier maken, werken de Galacticos veel indivdueler.”

“Ik heb veel mooie herinneringen. Ik ben 23 en heb al de Champions League, een Spaanse titel, de Supercup en de Intercontinentale beker gewonnen. Wanneer ik daaraan terugdenk, moet ik steeds spontaan lachen. Op zulke momenten voel je je ongenaakbaar.”

Het is net daarom dat de overgang van Portillo naar Club Brugge zo opmerkelijk is. Toch vindt de speler zelf dat hij geen stap achteruit doet, zo vertelt hij op Clubs officiële website: “Club is volgens mij de beste ploeg van België. In Spanje is Club Brugge een grotere naam dan Andelecht. Het is dus zeker en vast een stap vooruit om hier te mogen spelen. Daarbij komt nog dat deze club uitkomt in de groepsfase van de Champions League, en ik wil me zeker en vast bewijzen op het Europese voetbaltoneel. Die deelname aan de CL is niet de doorslaggevende factor geweest in mijn keuze, maar speelde wel een belangrijke rol. Eerder stond ik dicht bij een overgang naar Malaga en met Nantes was mijn zaakwaarnemer zo goed als rond. Toen Marc Degryse zich namens Club Brugge plots meldde, had ik echter meteen een goed gevoel. En we raakten er bij de besprekingen ook snel uit.”

“Mijn taak is Brugge met een karrenvracht aan goals aan de titel helpen. Daarnaast wil ik 'mijn vrienden' zo ver mogelijk in de Champions League krijgen. Er staat ons een loodzware taak te wachten, tegen Juventus en Bayern, twee ploegen die toch tot de wereldtop mogen gerekend worden. Dat het aartsmoeilijk wordt, daar twijfelt niemand aan. Wij hebben echter niets te verliezen en alle punten die we kunnen pakken, zijn mooi meegenomen. De Belgische competitie is volgens mij minstens even belangrijk, omdat we daar zeker en vast onze stempel moeten kunnen drukken en bovenaan de rangschikking eindigen. Kampioen spelen zou zeer mooi zijn, maar cadeaus zullen we niet krijgen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties