Twee toppers dit weekend

Twee toppers dit weekend
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat er dit weekend een heel interessante speeldag op het programma. Met Olympic Charleroi - Doornik staan vanavond er twee titelkandidaten tegenover elkaar. KVK Tienen - Kermt-Hasselt is een duel tussen twee ploegen die nog het maximum van de punten hebben en een sterke seizoensstart kenden.
 
Olympic Charleroi had een zware seizoensstart, op de eerste speeldag werd er thuis gewonnen tegen concurrent Tongeren. Vorige week gingen de Walen echter onderuit op het veld van Kermt-Hasselt. Ook de start van FC Doornik was matig, op de eerste speeldag werd er verrassend verloren bij Franc Borains. Vorige week behaalde het wel de eerste overwinning door uiterst moeizaam Leopoldsburg opzij te zetten. Voor beide ploegen is winnen noodzakelijk, nieuw puntenverlies zou al een eerste kloof betekenen met de kop van de rangschikking.
 
KVK Tienen – Kermt-Hasselt is de andere topper van de derde speeldag. Beide ploegen begonnen sterk aan het seizoen, vooral de Limburgers haalden opzienbare resultaten door met Sprimont en Charleroi twee titelkandidaten te verslaan. Morgen krijgt het de kans de derde titelkandidaat op rij te kloppen, indien het dit doet mogen we Kermt-Hasselt misschien wel bij het (ruime) kransje van favorieten zetten. Tienen behaalde tot nu toe twee vlotte overwinningen tegen CS Verviers en Wezet. Afwachten of het deze reeks verder kan zetten.
 
KSK Tongeren gaat op bezoek bij promovendus Montegnée. Tongeren kende een moeizame seizoensstart, op de eerste speeldag werd er verloren bij Charleroi. Vorige week werd er wel gewonnen, maar overtuigend was het niet. Ook morgen is de opdracht allesbehalve eenvoudig, zeker door de grote blessurelast die Tongeren teistert. De Eburonen kunnen op dit moment slechts beroep doen op veertien fitte kernspelers. Montegnée begon aan het seizoen met een één op zes, tegen Namen werd gelijkgespeeld, vorige week werd er verloren bij CS Verviers.
 
Sprimont CS gaat tegen Couillet op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. De titelfavoriet opende de competitie teleurstellend met een één op zes. Thuis gingen de Walen onderuit tegen Kermt-Hasselt, ook vorige week bleef men steken op een gelijkspel bij Namen. Couillet begon beter met een drie op zes. De drie punten zijn absoluut een must voor Sprimont.
 
KESK Leopoldsburg krijgt Wezet op bezoek. De Walen kenden een zwaar tegenvallende seizoensstart, er werd zelfs nog geen punt behaald. Leopoldsburg miste zijn start niet, de West-Limburgers openden het seizoen met een overwinning tegen Walhain, vorige week gingen ze nipt onderuit tegen titelkandidaat Doornik. Wellicht zit er morgen wel een nieuwe overwinning in, die toch voor de nodige rust zou moeten zorgen. Wezet moet absoluut winnen om niet in slechte papieren te komen.
 
Bocholt VV reist af naar het verrassend sterke Franc Borains. De ploeg die zich vorig seizoen pas in extremis kon redden, staat nu eerste met het maximum van de punten. Ook Bocholt doet het goed, met een vier op zes is de start zeker niet gemist.
 
Kelmis is samen met Wezet de enige ploeg zonder punt, morgen gaat de Duitstalige ploeg voor hun eerste overwinning tegen Walhain CG. CS Verviers krijgt tenslotte UR Namur op bezoek.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties