Analyse URS Centre struikelt, Oudenaarde triomfeert

Guillaume Belaey
| 0 reacties
URS Centre struikelt, Oudenaarde triomfeert
Foto: © SC

Op de 3de speeldag werden de verwachte verschuivingen doorgevoerd. URS Centre is na de nederlaag bij Evergem, leider af. Oudenaarde neemt over na moeiteloze winst tegen Gistel. Wevelgen, Diksmuide, Evergem en Oostnieuwkerke nestelen zich bij de topvijf. Lovendegem, Peruwelz, Eine en Gistel blijven vooralsnog zonder zege onderaan bengelen.
 
Ergens was het te verwachten dat hekkensluiter Gistel geen enkele schijn van een kans zou krijgen bij SV Oudenaarde. Het onervaren jonge Gistel liet zich in de maling nemen met een half dozijn doelpunten en blijft op zijn eerste competitiedoelpunt wachten. Van die 6 treffers kwamen er 5 vanuit een stilstaande fase waaronder een strafschop. Voor rust scoorden Feys, Mahieu, Vergucht en Browaeys. Na de hervatting werd een machteloos Gistel verder afgemaakt via Vergucht en Koudijzer.
 
Op deze derde speeldag speelde Gent-Zeehaven zijn tweede wedstrijd tegen Wevelgem City. De uitsluiting van thuisspeler Van der Cruyssen en de daaropvolgende lucratieve strafschop via Verhaeghe lag aan de basis van een tamelijk zware nederlaag. Gent kon in die eerste helft alsnog standhouden. In de tweede helft woog die numerieke minderheid zwaar door. Een koud kunstje meteen voor Taillieu en Donché om die voorsprong op te drijven. In de slotfase scoorde Browaeys tegen hoewel het snelle antwoord via een vierde van Mikolajczak de thuisploeg voor een voldongen feit plaatste.
 
E. Aalter was na 5 minuten reeds op achtervolgen aangewezen toen Cannaert Winkel op voorsprong tilde. Ondanks de thuisploeg via Varache en De Neve fors reageerde bleven de bezoekers overeind. Op het halfuur scoorde De Ridder met  een ,,toppot’’ de gelijkmaker. Na rust bleven beide ploegen ijverig maar tevergeefs op zoek gaan naar de verdubbeling. De Ridder was daar trouwens dichtbij maar zijn knal belandde onderkant lat.
 
Na ruim een uur zag SK Lovendegem bij Diksmuide de bui reeds hangen. Vanhoutte, Planquette en Baes legden immers een stevige basis met drie doelpunten. Seffens na die derde treffer van Baes milderde Ben Kadi voor de bezoekers. Nadien  behield de thuisploeg de controle over de wedstrijd en kon Lovendegem nergens bressen slaan in de thuisdefensie.
 
Tegen VG Oostende slaagde Zottegem erin zijn eerste competitiezege te veroveren. Het kan de aanloop zijn van een raid naar de topvijf. Desondanks moest thuisdoelman De Cabooter alert uit de doppen kijken na indringende pogingen via D’Hulsters en Tanghe. De openingstreffer vanop 35 meter van Sandra betekende het breekpunt van deze partij. Alhoewel, want even later verijdelde Oostende-doelman De Creus een elfmeter van Spitaels. Het was slechts in blessuretijd dat de thuisploeg, na de rode kaart van bezoeker Stier (85’), via W. Moreels die fel begeerde eerste zege kon binnen rijven.
 
In het duel tussen twee nieuwkomers Eine en Oostnieuwkerke zat de thuisploeg reeds na een kleine 10 minuten in de problemen. De kopbal van Rohaert kon thuisdoelman Balcaen niet pareren. Ondanks de thuisploeg verwoed reageerde zorgde op het halfuur Staelens voor de verdubbeling. In het slotkwartier milderde Van Bever en verknoeide Wellekens de gelijkmaker vanop de stip want doelman Six redde knap.
 
In de eerste helft verprutste Graveline voor SV Rumbeke een strafschop. Net voor rust tilde Rosier Peruwelz op voorsprong al herstelde Graveline tien minuten na de hervatting zijn fout met de gelijkmaker. In die tweede helft bleven beide ploegen mekaar bestoken. Aanvankelijk nam de thuisploeg met de verdubbeling via Deneve een optie op winst. Met een derde treffer via Demey lag die winstzekerheid grijpensklaar. En ondanks Rosier een tweede keer tegenscoorde liet Rumbeke die eerste driepunter niet meer los. Uiteindelijk eindigden beide ploegen met 10 man na uitsluitingen voor Vittelé (Peruwelz) en Dedeygere (2x geel).
 
Leider URS Centre werd bij Evergem Center een stevig halt toegeroepen. Aanvankelijk lieten de bezoekers de kans op een vroege voorsprong liggen toen Delaby een strafschop naast plaatste. Halfweg die periode was De Croock wel bij de pinken met een gekrulde poging tegen de Henegouwse touwen. Nadien dreven de gemiste kansen voor beide ploegen de zenuwen ten top. Segers veegde een bal van de Evergemse doellijn en hield de thuisploeg meteen in de running.
 
Na de hervatting bleef het aanvankelijk gelijkopgaand maar in het laatste halfuur voerde Evergem de druk op. Daarin kon de ingevallen Poppe  zes minuten voor tijd de Evergemse winnende verdubbeling tegen de touwen duwen.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties