Analyse Vreugde, verdriet en verassingen in de League Cup

Luc Goderis
Vreugde, verdriet en verassingen in de League Cup

Blackburn - Huddersfield
De Rovers plaatsten zich makkelijk voor de derde ronde van de Ligabeker.  In het eigen Ewood Park werd Huddersfield vlot met 3-1 verslagen.  Al na elf minuten opende Craig Bellamy de score en op het uur verdubbelde Zurab Khizanishvili de voorsprong.  Abbott lukte tien minuten voor affluiten de aansluitingstreffer maar Bellamy schoot, met nog vijf minuten op de klok, de thuisploeg op een veilige 3-1.

Doncaster - Manchester City
In de competitie draait het allesbehalve voor Doncaster maar dat belette hen niet om Manchester City uit de Ligabeker te knikkeren.  Na de reguliere speeltijd stond de 0-0 nog steeds op het bord en in de verlengingen scoorden beide ploegen elk één keer.  Darius Vassell verzilverde in de eerste verlenging een strafschop en McIndoe deed, twee minuten voor het einde van de verlengingen, hetzelfde voor de thuisploeg.  De derdeklasser toonde zich in de strafschoppenreeks de koelbloedigste.  Jan Budz, de reserve doelman van Doncaster werd de held van Doncaster, het werd 3-0.

Fulham - Lincoln City
Radzinski en zijn maats hadden meer dan de handen vol met vierdeklasser Lincoln City.  Na een thriller met verlengingen en negen doelpunten trok Fulham toch aan het langste eind.
De Cottagers waren op het halfuur, via Rehman en Helguson, al tot 2-0 uitgelopen.  Via Green en een own goal van Volz brachten de bezoekers echter alles weer in evenwicht.  Tijdens de verlengingen bezorgden Rosenior en Radzinski de thuisploeg een comfortabele 4-2 voorsprong.  Ditmaal brachten Kerr en Robinson Lincoln City weer langszij.
Terwijl iedereen zich al opmaakte voor de strafschoppenreeks deed McBride de netten voor de negende keer van de avond trillen.  5-4.

Grimsby - Tottenham
Een uitermate zwak Tottenham kreeg één minuut voor affluiten het deksel op de neus.  Kamudimba Kalala, een international van de Democratische Republiek Congo, scoorde net voor affluiten het enige doelpunt van de avond.  Vanop zo'n twintig meter liet hij doelman Robinson volkomen kansloos en mag de leider uit de 4de klasse zich opmaken voor de volgende ronde.

Mansfield - Southampton
Mansfield staat momenteel op twee na laatste in de 4de klasse en zit momenteel zelfs zonder manager maar dat belette de Stags niet om de scalp van Southampton te nemen.
Giles Coke scoorde na 68 minuten het enige doelpunt van de partij.  Hij werkte de voorzet van Simon Brown voorbij een twijfelende Paul Smith.  Het slot-offensief van de Saints kon het tij niet meer laten keren voor de bezoekers.

Wycombe - Aston Villa
De Wanderers uit Wycombe, nog een vierdeklasser, waren voor de rust verdiend uitgelopen tot 3-1.  Nathan Tyson, Roger Johnson en Tommy Mooney kopten voor de thuisploeg allen raak.  Steve Davis had daar tussen in wel voor de 1-1 gezorgd.
Na de herneming ontbond Villa al zijn duivels en scoorde het nog liefst zeven keer.  Baros, Davis, Milner (2x), Barry(2x) en een own goal van Easton zorgden voor de 3-8.

Sunderland - Cheltenham
Sunderland en Cheltenham hadden tijdens 90 minuten welgeteld elk één goede kans bij elkaar gevoetbald.  Stephen Elliott besloot, voor de Black Cats, echter op de paal en Damian Spencer dwong thuis-goalie Ben Alnwick tot een sublieme redding.
Brian Wilson (Sunderland) mocht net voor affluiten met een tweede gele kaart vervroegd de douches opzoeken.
De verlengingen waren amper op gang gefloten toen Anthony Le Tallec een voorzet van Liam Lawrence binnenschoot