Leidersplaats van Oudenaarde in gevaar

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Leidersplaats van Oudenaarde in gevaar
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na 3 speeldagen is SV Oudenaarde  nog de enige ploeg met het maximum.
 
 Zaterdagavond komt de leidersplaats van de Brouwersploeg echter  in gevaar. Dan komt Evergem Center op bezoek dat nu al laat weten dat ze met volle overtuiging voor die driepunter zullen knokken. Twee zeges op rij hebben bij de bezoekers alvast de mentale ingesteldheid aangewakkerd. Dat kan ongetwijfeld ook gezegd worden van Oudenaarde. Het wordt allicht een prestigematch die alle kanten op kan.
 
Dichtste achtervolger Wevelgem City bezit de beste troefkaarten om in geval van puntenverlies van Oudenaarde die leidersplaats over te nemen. Niemand twijfelt er immers aan dat rode lantaarn Gistel de thuisploeg ook maar iets in de weg kan leggen.
 
SV Diksmuide verdedigd zijn derde positie bij nieuwkomer Oostnieuwkerke. Deze neofiet staat momenteel op een gedeelde derde plaats samen met Evergem, URS Centre en hun tegenstander van zaterdagavond. Het wordt een wedstrijd op het scherp van de snee want geen van beide zal voeling willen verliezen met de top. Bij winst kan één van beide zelfs een goede zaak doen.
 
URS Centre  krijgt bezoek van Zottegem dat vorige week zijn eerste zege pake. Centre leed de nederlaag zodat te verwachten valt dat een gemotiveerde Henegouwse ploeg dit zal willen rechtzetten. De Oost-Vlaamse ploeg daarentegen heeft blijkbaar de goede cadans gevonden en zal dit evenzeer willen verzilveren.
 
VG Oostende kan mits winst tegen Eine aansluiting bewerkstelligen metde middenmoot. Daarentegen doet Eine er best aan een vierde nederlaag te vermijden. Anders wordt de kloof groter en het zelfvertrouwen kleiner.
 
WS Lauwe gaat de strijd aan bij Peruwelz dat één wedstrijd minder heeft gespeeld en daar één punt uit puurde. De West-Vlamingen prijken in de middenmoot  middels 4 punten en kunnen bij verlies bijgebeend worden door de Henegouwse thuisclub. Winst kan White Star dichter tegen de topvijf doen aanleunen.
 
Tussen SK Lovendegem en SV Rumbeke wordt het zowat een open duel waarin beide evenveel kansen hebben om een driepunter te bemachtigen. DeWest-Vlaamse gasten hebben hun eerste zege al binnen. Dat is echter niet het geval voor de thuisploeg dat slechts twee draws vastlegde. Het wordt meteen een cruciale wedstrijd zaterdagavond voor de gastheren.  Bij winst kunnen ze iets vrijer ademen. De Lovendegemse nood aan winst is dus zeer groot.
 
Rumbeke won vorige zondag van Peruwelz waar eerder de Oost-Vlaamse blauw-gelen slechts gelijk speelden. Het zal er dus voor de thuisploeg op aankomen sterk offensief te voetballen en hopen op de trefkracht van Ban Kadi.
 
Gent-Zeehaven speelt zondag een belangrijke partij bij Winkel. Daar moeten de zwart-witten van trainer Eric Ceulemans vastberaden de tegenstander tegemoet treden. M.a.w. er mag niet verloren worden kwestie van ontspannen te kunnen blijven voetballen. Want de komende weken krijgen de Ratten met Centre en Oudenaarde nog meer zware opdrachten af te werken. ,,Winkel is een ploeg die met kracht een soort kick-and-rush voetbal hanteert. De duelkracht wordt hierbij erg belangrijk. Als we daarin gelijke tred kunnen houden kunnen we iets rapen. In ieder geval recupereer ik doelman Deprez en Timo. Het is nog niet zeker of de herstelde Careel aan de aftrap komt’’ aldus Gent-trainer Eric Ceulemans.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties