Analyse Nog één ploeg met maximum

Nog één ploeg met maximum

Na de vierde speeldag is er nog één ploeg met het maximum. Verrassend genoeg is dit Franc Borains. De Walen zagen Tienen voor het eerst punten verliezen, waardoor de Henegouwers nu alleen de rangschikking aanvoeren.

KVK Tienen verloor dus voor het eerst punten, op het veld van UR Namur kwamen de Brabanders niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Voor rust waren de bezoekers de beste ploeg, Geebelen zorgde na een halfuur spelen voor de openingstreffer. Na rust nam de thuisploeg de wedstrijd volledig in handen, dit resulteerde in de gelijkmaker van Hasni. Nadien kreeg Namur nog een paar goede kansen om de wedstrijd te beslissen, maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.

Olympic Charleroi won met zware 2-6 cijfers op het veld van Couillet. Hierdoor wordt de ploeg alleen derde op drie punten van koploper Franc Borains en op één punt van Tienen. FC Doornik kon opnieuw niet winnen, de Walen kwamen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Kelmis. Legros bracht de bezoekers vlak voor rust op voorsprong, na tien minuten spelen in de tweede helft zorgde Singa voor de gelijkmaker. Verder kwam Doornik echter niet meer.

Kermt-Hasselt speelde met 2-2 gelijk tegen Montegnée. De Limburgers blijven op een mooie vierde plaats staan. Deze moeten ze wel delen met Bocholt VV dat vandaag met 2-0 te sterk was voor KESK Leopoldsburg.

Franc Borains is na de 1-2 overwinning op het veld van Walhain CG nog de enige koploper. De Henegouwers werden voor het seizoen nog gezien als lage middenmoter, maar de ploeg doet het opvallend goed. KSK Tongeren sluit aan bij de subtop van de rangschikking, de Tongenaren wonnen met 1-0 tegen Sprimont CG (verslag).

Tenslotte behaalde Wezet zijn eerste overwinning van het seizoen, de ploeg uit Luik was met 2-1 te sterk voor CS Verviers.