Analyse Lyon wint, Le Mans verliest

Ruben Claesen
Lyon wint, Le Mans verliest

Lyon is moeilijk te kloppen, dat is het besluit dat we mogen trekken uit de tiende speeldag. Ook Rennes legde de Franse landskampioen geen duimbreed in de weg.

Lyon kwam traag op gang en kwam snel op achterstand. Kim Kallstöm bracht Rennes in de tiende minuut op voorsprong. Lyon kon niet meteen een antwoord bedenken voor die opdoffer en het duurde dan ook een tijdje voor de gelijkmaker er kwam. Uiteindelijk viel die pas na zeven minuten in de tweede helft. Juninho Pernambucano schoot de ploeg van Gérard Houiller met een afstandschot vanop 35 meter langszij. Tiago en Wiltord zorgden voor de tweede en de derde goal: 1-3.

Na de midweekwedstrijd tegen Germinal Beerschot wist Marseille nu ook eens buitenshuis te winnen.  In de zuiderse derby wist L'OM één doelpuntje meer te maken dan Nice, het was Franck Ribéry die ervoor zorgde dat de bezoekers met de drie punten gingen lopen: 0-1.

De tweede in de stand, Paris Saint-Germain, wist in eigen huis met enige moeite afstand te nemen van Nantes. Na een saaie eerste periode kreeg Edouard Cissé (PSG) al snel in de tweede helft een rode kaart. Uiteindelijk kwamen de hoofdstedelingen dan toch op voorsprong door Mario Yepes, Pauleta bouwde die nog uit: 2-0. David Rozehnal mocht weer de volledige negentig minuten vol maken.

Nummer drie, Bordeaux, ging winnen op het veld van Metz. Het was Fernando die Bordeaux na één minuut in de tweede helft de winst bezorgde. Marcin Zewlakow, ex-Moeskroen, stelde erg teleur en werd in de loop van de tweede helft vervangen.

Seizoensrevelatie Le Mans ging hard onderuit op het veld van Saint-Etienne. Perrin, Hognon en Hellebuyck deden de bezoekers de das om.

In de overige wedstrijden ging Auxerre verliezen bij Toulouse, Luigi Pieroni mocht vijf minuten voor tijd invallen; Sochaux verloor thuis met 0-2 van Nancy; Troyes-Strasbourg werd 1-1 en ging Monaco met 0-1 winnen bij Lille.