Analyse Topvijf verliest kostbare punten

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Topvijf verliest kostbare punten
Foto: © SC

Zoals in de voorbeschouwing van de 6de speeldag in Vierde A werd aangegeven is zowat aan de oppervlakte verschenen:  topvijf-ploegen verloren kostbare punten. Enkel URS Centre ontsnapte aan die voorspelling wegens een al te zwakke tegenstander.
 
Leider SV Oudenaarde kwam niet verder dan een gelijkspel en verliest hierdoor ook zijn maximum. De thuisploeg bestookte nochtans van bij het startsignaal de kooi van Gent-Zeehaven. Slechts even voor rust kon Verhoene met de openingstreffer daar een eind aan maken.
 
Na de hervatting liet Zeehaven zich niet onbetuigt en zwoegde lang om die gelijkmaker op het bord te krijgen. Het was tenslotte Careel die in de slotfase daarin slaagde en Oudenaarde het eerste puntenverlies bezorgde. Het betekende ook het einde van zijn ongeslagen imago voor thuisdoelman Steven Van Steenberghe. In ieder geval mag de Oudenaardse doelman er fier op zijn 531 minuten zijn netten ongeschonden te hebben gehouden.
 
Ook Wevelgem City ontsnapte aan de puntenvreter want, nogal onverwacht, kreeg de thuisploeg het deksel op het hoofd van een strijdvaardig en vooral trefzeker E. Aalter. Wevelgem knarsetandde aanvankelijk toen Donche in zijn rush naar doel werd neergehaald maar de ref het verdiende rood op zak hield.
 
De bezoekers kwam op voorsprong via De Sloover vanop de stip hoewel Nuyttens in het slotkwartier de balans in evenwicht bracht. Nadien zouden de ingevallen Varache en Verwilst de thuisploeg een koud stortbad bezorgen.
 
WS Lauwe kwam in het West-Vlaamse derby tegen SV Rumbeke niet verder dan een gelijkspel. In wezen zijn dat twee kostbare punten dat WS in de brand liet. Wie de subtop ambieert moet, in normale omstandigheden, een driepunter binnenrijven.
 
Vierde geklasseerde Diksmuide viel ook van de sokkel bij Peruwelz. Driemaal scoorden de West-Vlamingen maar wie er het dubbele incasseert  is meestal de klos.  Nochtans namen de bezoekers een riante start met de openingstreffer via Baels. Diksmuide kon een halfuur de schijn ophouden ondanks treffers via Vitelli, Rosier en de tweede gelijkmaker van bezoeker Maertens. Nog voor de ruststand sloeg Peruwelz via Bula, Thibaut de kloof al kon Vanhoutte met een derde tegentreffer alsnog de bezoekers in de running houden. Nadien maakten Rosier en Maffrici het Henegouwse overwicht af.
 
Enkel URS Centre voldeed aan de verwachtingen wegens een al te zwakke tegenstander. Rode lantaarn Gistel werd als het ware willoos naar de slachtbank geleid. Met net geen 10 doelpunten mochten de West-Vlamingen afdruipen. Met drie doelpunten profileerde Ciani zich tot de topschutter van deze eenrichtingswedstrijd.
 
WIK Eine zorgde voor het pikante sausje door bij SK Lovendegem  de eerste competitiezege te scoren. Het was slechts in de tweede periode dat de partij openbrak. Met een hattrick, twee voor en eentje na rust, profileerde Van De Sompel zich tot de matchwinnaar. Pikant detail: Eine eindigde met 10 man wegens de uitsluiting van Ramaekers. Eigenlijk kon Lovendegem nooit een vuist maken zodat de bevestiging van hun recente eerste winst uitbleef.
 
Blijkbaar heeft VG Oostende de goede kadans te pakken. In een gelijkopgaande partij viel het eerste doelpunt slechts na een uur toen Styx de kustploeg op voorsprong tilde. Evergem reageerde positief want 10 minuten later stelde Decroock gelijk. De bezoekers behielden nadien de controle maar werden in het slotkwartier en tegen de gang van het spel in, neergeknuppeld door het tweede beslissende doelpunt via Boey.

Zottegem blijft laveren tussen licht en schemerdonker want bij Oostnieuwkerke konden de geel-blauwen een dubbele voorsprong niet vasthouden. In de eerste helft hadden Van Steenberghe en B. Moreels ogenschijnlijk de basis gelegd met die treffers.

Na de hervatting scoorde Yde een belangrijke, mentale aansluitingstreffer.  Wanneer Le Part vanop de stip de thuisploeg op gelijke hoogte tilde zag het er somber uit voor Zottegem. Ondanks alle verweer kregen de bezoekers de genadeslag zes minuten voor affluiten toen Decorte de West-Vlaamse winningoal scoorde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties