Giggs schenkt Wales zege

Ruben Verhaeghe

Wales beëindigde zijn kwalificatiecampagne met een 2-0 zege tegen Azerbeijan. Ryan Giggs lag nogmaals aan de basis van de zege van zijn land.

Al na drie minuten scoorde Giggs vanop vrije trap de 1-0. Azerbeijan liet dé kans op de gelijkmaker liggen toen Zaur Tazigade voorbij David Collins ging en voorzette naar Imamaliyev. Jones hield bal uit de netten met zijn knie. Voor Wales waren Vaughan en Giggs de gevaarlijkste spelers, voor Azerbeijan was dat Tazigade.

Zes minuten na de rust omspeelde Giggs vier verdedigers alvorens de score te verdubbelen. Voor Giggs was het zijn elfde goal voor Wales. Met een 2-0 voorsprong maakte de 21-jarige middenvelder Andrew Crofts zijn debuut voor de nationale ploeg. Giggs kreeg een applausvervanging en Wales speelde de match gemakkelijk uit.