Italië sluit in schoonheid af

Maarten Vandenabeele

De Squadra Azzurri van Lippi beëindigde vanavond de succesvolle kwalificatiecampagne met een kleine overwinning op Moldavië. In een experimenteel elftal was Alessandro Del Piero de grote uitblinker.

Grosso was de enige starter die ook afgelopen weekend aan de aftrap kwam tegen Slovenië. Voorin opteerde Lippi dit keer voor het drietal Vieri - Del Piero - Iaquinta.

De wedstrijd verliep in een gezapig tempo en het thuispubliek werd voor het eerst opgeschrikt in de 25e minuut. Del Piero schilderde een vrije trap op de kruising en de rebound werd door Vieri in doel gewerkt. Scheidsrechter Benquerença keurde het doelpunt echter af voor twijfelachtig buitenspel.

Na de rust verhoogden de Italianen het tempo en Del Piero strooide kwistig met gouden voorzetten die geen goed vervolg kenden tot in de 71e minuut. Een grondscherende assist van 'Alex' bereikte Vieri die in 2 tijden scoorde: 1-0.

Lang konden de Azzurri niet genieten van de voorsprong want enkele minuten later schoot Gatcan met links voorbij doelman De Sanctis: 1-1 en alles te herdoen.

Toch haalden de Italianen hun slag thuis want de ingevallen Gilardino schoot 5 minuten voor tijd de 2-1 binnen, na een voorzet van Diana.