Relatie PSV-Chelsea onder de loep

Kevin Pieters
| 0 reacties
Relatie PSV-Chelsea onder de loep
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jeu Sprengers, de voorzitter van de KNVB (Nederlandse Voetbalbond), wil dat de band tussen de voetbalclubs PSV en Chelsea duidelijk in beeld wordt gebracht. Deze week kondigde de Fifa onderzoeken aan naar de macht van de rijke clubs. In de ogen van de wereldbond dreigen clubs als Chelsea met de steenrijke eigenaar Roman Abramovich het voetbal te vermoorden.  Naast PSV heeft de Russische eigenaar van Chelsea ook een verband met clubs als FC Porto, Corinthians, CSKA Moskou en Dinamo Moskou
 
De Braziliaan Alex, die eigendom is van Chelsea, maar in dienst is van PSV, is de aanleiding voor een mogelijk onderzoek. Chelsea is deels eigenaar van PSV-verdediger Alex, het heeft bijgedragen in de transfersom en maakt jaarlijks zijn salaris over.  „Het is nodig dat dit soort zaken transparant worden, zeker ook voor het publiek”, reageerde Sprengers in de Nederlandse pers.  Verder stelt de voorzitter: “In principe is hier niets onwettigs aan, maar het is zaak deze banden heel goed in de gaten te houden en er strenger naar te kijken. Er is niks mis met contacten tussen clubs, maar als dit tot een monopolie leidt, gaat dit ten koste van de competitie. In Engeland zien we al dat de publieke belangstelling terugloopt omdat men al weet wie er kampioen gaat worden.”   De Nederlandse pers bracht aan het licht dat Abramovich in 2004 ook al een overeenkomst wilde sluiten met Ajax over de jeugdopleiding. Directeur Arie van Eijden hield toen de boot af. "Voor je het weet, ben je niet meer de baas over je eigen club", aldus Van Eijden. Vorige week werd bekend dat Chelsea Ajax-talenten Jeffrey Sarpong en John Goossens naar Londen wil halen.
 
PSV-voorzitter Rob Westerhof reageerde: „Wij weten niks van een onderzoek en met het huren van een speler is ook niets mis. Dat gebeurt in de Nederlandse competitie tenslotte ook, daarin worden ook spelers van elkaar gehuurd.”
 
Met andere woorden: het onderzoek is ingesteld om de eerlijkheid in de competities te waarborgen.  Dit wordt zeker nog vervolgd. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties