Dnipro zoekt nieuwe coach

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Dnipro zoekt nieuwe coach
Foto: © SC

De club met veruit de moeilijkst uitspreekbare naam in Europa, Dnipro Dnipropetrovsk uit Oekraïne, moet op zoek naar een nieuwe coach. Evgeni Koetsjerevski diende maandag zijn ontslag in en dat werd door het bestuur aanvaard.

Een officiële reden voor het vertrek is er niet, maar de kans is heel groot dat het de teleurstellende resultaten zijn die hem tot deze beslissing noopten. Dnipro staat in de Oekraïnse Premier League op een teleurstellende veertiende plaats en het verloor afgelopen donderdag nog met 1-2 van het Nederlandse AZ Alkmaar in het Uefa-bekertoernooi. 

Andrei Stetsenko, algemeen directeur bij Dnipro, liet weten dat hij zag dat Koetsjerevski de grip op het team verloren had. Toch liet hij optekenen dat de club dankbaar is wat hij voor hen gedaan heeft want Dnipro haalde dankzij hem ook in Europa wat resultaten (de club stootte vorig jaar door naar de derde ronde van de Uefacup nadat het onder andere Club Brugge vesloeg in de groepsfase van de Uefa-beker, nvdr).

Hulptrainer Vadim Tisjenko neemt voorlopig de taken over. Koetsjerevski was toe aan zijn derde seizoen in dienst bij Dnipropetrovsk. Zijn beste resultaat haalde hij in 2004 met een vierde plaats in de eindrangschikking van de Oekraïense eerste klasse. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oekraïense Premier League

Nieuwste reacties