United wint gemakkelijk tegen tien man

Kristof Blomme

Vooraf werd verwacht dat Manchester United weinig problemen zou kennen met Barnet, het nummer vijftien uit 'League Two' (onze vierde klasse). United won dan ook met 4-1, nadat ze bijna een volledige match tegen tien man afwerkten.

De thuisploeg speelde met een veredeld B-elftal. Na amper twee minuten kreeg Barnet al een opdoffer. Doelman Flitney maakte hands buiten het strafschopgebied en werd met rood van het veld gestuurd. Het publiek van United was het niet eens met die beslissing en ze lieten dat ook duidelijk merken, maar tevergeefs. Spits Soares moest het veld verlaten zonder het leer één keer aan te raken. Twee minuten later krulde Miller een vrije trap schitterend binnen. United leek op weg naar een monsterscore. Na twintig minuten zorgde middenvelder Richardson al voor de tweede treffer.

Gelukkig voor Barnet gingen ze bij United niet echt meer door. Toch tekende Rossi vroeg in de tweede helft voor de derde treffer van z'n ploeg. Een kwartier voor tijd kon de vierdeklasser zowaar nog tegenscoren. Dean Sinclair profiteerde van concentratieverlies bij de thuisploeg. Vlak voor tijd maakte Ebanks-Blake er nog 4-1 van voor de Mancunians.