Werkgroep moet Klinsmann helpen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Werkgroep moet Klinsmann helpen
Foto: © SC

Het gaat niet bijster goed met het Duitse nationale elftal. Omdat het Duitse publiek volgend jaar niets minder verwacht dan de wereldtitel, is in een overleg besloten dat bondscoach Jürgen Klinsmann nood heeft aan hulp.

Dit overleg gebeurde met Jürgen Klinsmann en zijn technische staf samen met enkele voorname bestuurders van Duitse clubs. Er werd besloten om een werkgroep op te richten die de naam Arbeitskreis Nationalmannschaft meekreeg. Tot dit gezelschap behoren niet de minste leden: Uli Hoeneß (Bayern München), Klaus Allofs (Werder Bremen), Rudi Assauer (Schalke 04), Herbert Briem (VfB Stuttgart), Dieter Hoeneß (Hertha Berlijn), Michael Zorc (Borussia Dortmund) en Ligavoorzitter Werner Hackmann.

Bondsvoorzitter Gerhard Mayer-Vorfelder benadrukte wel dat de werkgroep niet is opgericht omdat er sprake is van een crisis. Hij ziet het eerder als een manier om problemen te bediscussiëren en de communicatie te verbeteren. Een manier waarbij de Bundesligaclubs en de nationale ploeg dichter bij elkaar zitten.

Ligavoorzitter Hackmann zei dat de afspraak is gemaakt interne twisten binnenskamers te houden en niet naar de media door te spelen. Klinsmann zelf bleef veeleer bescheiden en sprak van een levendig en goed gesprek. Hij bedankt iedereen voor de vele adviezen en ziet zichzelf als een jonge coach die nog veel heeft te leren. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties