Politie vreest clash KV Mechelen - Antwerp

Dirk Pieters
| 0 reacties
Politie vreest clash KV Mechelen - Antwerp
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De lokale politie neemt zware veiligheidsmaatregelen voor de match die KV Mechelen op zaterdag 5 november speelt tegen Antwerp. Alle cafés in de buurt van het stadion moeten hun deuren sluiten van 17u00 tot middernacht. De uitbaters zijn daar absoluut niet gelukkig mee. Al vanaf 16u00 is parkeren in de wijde omgeving van het Scarletstadion verboden. “Wat er dus op neerkomt dat wij rond 15u00 onze laatste pintjes tappen, want daarna worden de auto's van onze klanten weggesleept. Ons verlies compenseert niemand", klaagt een café-uitbaatster aan.
 
Ook zal de politie streng controleren op het gebruik van alcohol op de openbare weg. In een vastgelegde perimeter rond het stadion van KV Mechelen is het drie uur voor en drie uur na de match zelfs verboden om alcoholische dranken te bezitten of te nuttigen.
 
Ook de Antwerp-supporters krijgen hun voorschriften. Al de Antwerp-bussen moeten verzamelen op de Bosuil zelf, om van daaruit onder politiebegeleiding naar Mechelen te rijden. De Antwerp-supporters zijn verplicht om met georganiseerd busvervoer en in het bezit van een ticket naar het stadion te trekken. Alle andere bezoekende toeschouwers die zich buiten deze regeling aan de ingestelde perimeter aanbieden, worden geweigerd. Met al deze maatregelen hopen de ordehandhavers een confrontatie tussen de harde kernen van beide clubs te vermijden.

KV Mechelen gaf eerst 1500 staanplaatsen en 500 zitplaatsen weg, maar de club voerde een wijziging door. Momenteel krijgen de Antwerp-supporters maar 1350 tickets. Bij de ‘Great Old’ vliegen de kaarten de deur uit, ook na de slechte resultaten en de strenge combiregeling. Er zijn nog een driehonderdtal kaarten te koop. 

Er worden overigens zowat tienduizend supporters verwacht. Een enorm aantal voor een wedstrijd in tweede klasse, maar beide clubs kennen dan ook een brede en trouwe supporterskern. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties