Zwitserland na bloedstollend duel naar WK

Thomas Dubois

Na een bloedstollende wedstrijd is Zwitserland erin geslaagd om zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in Duitsland en dit ten koste van Turkije. Turkije verloor vorig weekend met 2-0 in Zwitserland en stond dus voor een aartsmoeilijke opdracht. Ei zo na kwalificeerde het zich, Turkije won met 4-2, maar bij een gelijke stand zijn het de doelpunten buitenshuis die de doorslag geven.

De wedstrijd begon echter heel slecht voor de Turken, al na één minuut kreeg Zwitserland van onze landgenoot Frank De Bleeckere een penalty. Frei faalde niet en bracht Turkije zo meteen voor een mission impossible. Vier doelpunten moest Turkije nu scoren om door te gaan naar het WK. Turkije bleef echter niet bij de pakken zitten en begon er meteen aan. Aan de rust stond Turkije al terug op voorsprong, dit dankzij twee doelpunten van Tuncay.

Turkije, met Serhat Akin aan de aftrap, scoorde na zeven minuten al de 3-1, de bal werd terug op de stip gelegd en Necati kon scoren. Turkije heeft nu nog een goed halfuur om te scoren. Het drukte Zwitserland tegen het eigen doel, maar kon niet scoren. Integendeel: zoals het zo vaak gebeurt in voetbal, krijg je dan het deksel op de neus. Streller schoot de 3-2 binnen en gaf zo Turkije de mokerslag. Tuncay kon nog zijn derde van de avond maken maar met 4-2 heeft Turkije niet genoeg om zich te kwalificeren. De derde van het vorige wereldkampioenschap is er dus niet bij op het volgende WK.  [AN]