Brugse reserven overklassen La Louvière

Thomas Dubois

Vrijdagavond zijn de Brugse reserven met 1-6 gaan winnen op La Louvière. De wederoptredende Ishiaku scoorde twee keer, net als Van Tornhout. Club begon in een 4-3-3 met Yulu-Matondo naast Van Tornhout en Ishiaku in de spits. Na vier minuten was het al raak wanneer doelman Daniël een vrije trap van Van Tornhout loste en Ishiaku de rebound kon binnenknallen. La Louvière kon echter vlug gelijkmaken. Een knappe combinatie zorgde ervoor dat de Braziliaan Gueiroz Tiago kon aanleggen van buiten de zestien en binnenknallen. Vonck, de doelman van Club Brugge had geen schijn van kans.

Luc Sanders schoof Provoost een rij achteruit waardoor er meer defensieve zekerheid ontstond. Deze zet resulteerde in éénrichtingsvoetbal richting doelman Daniël. Na een halfuur kon Ishiaku met een kopbal de 1-2 scoren op voorzet van Vlaeminck. Nog geen minuut later stond het 1-3 wanneer Van Tornhout binnenkopte na een voorzet van Hermans. Kort voor rusten werd het nog 1-4. Yulu-Matondo kon zich doorzetten en zijn voorzet belandde via doelman Daniël in doel. De tweede helft was een maat voor niks. Twintig minuten voor tijd was er dan toch nog wat beleving, Van Tornhout kon alleen op de La Louvière-doelman afgaan maar deze beging een fout. Penalty en de uitsluiting voor de ongelukkige doelman. Van Tornhout scoorde zelf de penalty en vijf minuten voor tijd kon Yulu-Matondo een voorzet van Lutun nog in doel werken.