Het wordt warm onderaan

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Het wordt warm onderaan
Foto: © SC

Ondanks de aangekondigde vrieskou en sneeuw kan het  in de kelder van het klassement in hoogste afdeling vrij warm worden. Met warm wordt bedoeld dat sommige ploegen wel eens in een nog meer bedreigde situatie kunnen komen. Om die reden zijn de duels tussen Dames Zultse VV versus Excelsior Kaart en Sinaai Girls contra Lentezon Beerse van vrij groot belang voor dit kwartet.
 
Dames Zultse moet nu de kans grijpen om tegen gelijkwaardige tegenstanders de nodige puntenbuit te bemachtigen. Al mag men er van overtuigt zijn dat Kaart met identieke gedachten naar die wedstrijd toeleeft. Feit is evenwel dat beide ploegen met een puntendeling weinig of niets opschieten. Er moet gewonnen worden en dan wordt het stilaan warmer voor de verliezer.
 
Hetzelfde scenario voor  de tweestrijd tussen Sinaai Girls en Lentezon Beerse. Beide  gescheiden door één punt maar met slechts drie punten bonus op die ,,gevaarlijke’’ 14de plaats momenteel bezet door Zultse VV. Het thuisvoordeel, lees klein veld, kan allicht de Wase ploeg aanwakkeren om Beerse op de knieen te krijgen. Maar plooit Beerse zo maar zonder tegenstand? Valt sterk te betwijfelen want het warm krijgen op die manier is alvast minder leuk
 
Middenmoter-nieuwkomer WS Woluwe gaat bij subtopper DVC Zuid-West Vlaanderen zijn 8ste plaats verdedigen. De West-Vlaamse thuisploeg wil echter in het zog blijven van leider Anderlecht en R. Wezemaal. Dat kan enkel door winst te boeken en daar is Zuid-West meer dan capabel voor.
 
Het vlijtige Vlimmeren ontvangt ,,runner-up’’ VCD E. Aalst en dat wordt allicht een boeiende partij. Een thuisploeg die met steelse blikken naar die 6de plaats lonkt, de ajuinen die na de recente winst tegen Woluwe de opmars minstens willen consolideren. Dat kan enkel maar door bij Vlimmeren niet te verliezen.
 
De opdracht van landskampioen Rapide Wezemaal die hekkensluiter Opex Girls Oostende ontvangt mag eerder als een  training worden aanzien. Met in de eerste plaats een schietoefening naar het doel van de kustploeg. Als Kristel Verelst en Femke Maes er zin in hebben dan kan de bordjesman/vrouw vrij veel werk krijgen.
 
Leider Anderlecht krijgt VK Tienen op bezoek, dat vorig seizoen nog in Kumtich-gedaante vice-kampioen werd. Bij winst zou de suikerploeg een goede beurt kunnen maken want er staat ook nog Stand. Luik contra Oud-Heverlee Leuven op het programma. In ieder geval zal het moeilijk worden om Anderlecht van de troon te stoten want de Brusselse ploeg houdt er aan alsnog als leider volgend jaar (21 januari) het topduel tegen landskampioen Wezemaal af te werken.
 
Everzeer een subtopduel  in het Walenland waar slechts sneeuw of andere winterse weergrillen de wedstrijd tussen Stand. Luik en Oud-Heverlee Leuven kunnen beïnvloeden of afgelasten. Benieuwd hoe OHL de wedstrijd aanpakt nu trainer-strateeg Marc Brodelet de wapens heeft neergelegd. Wie speelt het koel ? Wie houdt het warm? Vragen die pas worden beantwoord als Koning Winter daar toelating om geeft!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties