Fulham wint verrassend van Bolton

Dirk Pieters

Fulham won thuis van Bolton met 2-1. Door deze overwinning doet Fulham een goede zaak in het klassement. Voor Bolton was dit de ideale gelegenheid om bovenaan het klassement te blijven meedraaien. Brian McBride zorgde al na een kwartier voor een 2-0 voorsprong.

Fulham kon zich geen betere start wensen. Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Brian McBride trapte een voorzet van Tomasz Radzinski in het bezoekende doel. De thuisploeg bleef komen, maar pogingen van Carlos Bocanegra en Radzinski gingen naast. Ook Bolton kreeg na het kwartier zijn eerste kans, maar het schot van Nolan werd gepakt door doelman Jussi Jaaskelainen. Bij Fulham ging alles vanzelf, McBride schoot en opnieuw mochten de thuissupporters juichen. Fulham na nog geen twintig minuten op 2-0. De Bolton-trainer reageerde met een wissel, Bruno N’Gotty kwam Radhi Jaidi vervangen. Veel veranderde er niet aan het spel van Bolton. De bezoekers waren nauwelijks gevaarlijk in de zone van de waarheid. De frustraties werden duidelijk zichtbaar en de gele kaarten volgden snel op elkaar. Fulham mocht gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

Kevin Davies kreeg in het begin van de tweede helft een goede kans, maar zijn poging leverde geen doelpunt op. Kevin Nolan werd ondertussen de zevende speler die in het boekje terecht kwam. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, maar er viel nog maar één doelpunt in de tweede helft. Sylvain Legwinski scoorde in de slotfase nog een eigen doelpunt, maar Bolton kwam niet verder dan deze eerredder. Fulham won verrassend van Bolton met 2-1.  [AN]