Gilly te sterk voor Koninksem

Jacobus De Wilde

Het grote nieuws was voor aanvang van de wedstrijd te rapen. Voorzitter Arnold Werelds kondigde aan dat Roam Koninksem vanaf nu United Tongeren wil genoemd worden. De club tekende immers dinsdagavond een samenwerkingsverband met Handbalclub Tongeren (eveneens eerste nationale). Het is de bedoeling dat beide clubs onder dezelfde koepel als United Tongeren zullen fungeren maar afzonderlijk blijven bestaan. De middelen die verworven worden, zijn gemeenschappelijke middelen. Deze “fusie” staat open voor de andere voornamelijk zaalsporten uit de stad.

De wedstrijd tegen Gilly had eigenlijk niets om het lijf. Bij de thuisploeg was Detré geschorst, Bijloos gekwetst en Hoste viel na tien minuten uit (enkel). Corswarem en Piette (studies weerhouden hem ’s vrijdags) speelden met de beloften tegen een degelijk Gilly dat steeds makkelijk kon scoren. Bij de rust was de stand reeds 0-7. De eindscore was maar liefst 2-19 voor de bezoekers. Yilmaz en Meulenberg scoorden in totaal 13 doelpunten. (JD) [KV]

Doelpunten: 3’ Ismael (0-1), 5’, 6’ en 8’ Yilmaz (0-2, 0-3 en 0-4), 8’ Bongiovanni (0-5), 10’ Meulenberg (0-6), 17’ Buscaino (0-7), 22’ Piette (1-7), 24’ Yilmaz (1-8), 25’ Moutoud (1-9), 26’, 28’ en 29’ Meulenberg (1-10, 1-11 en 1-12), 30’ Yilmaz (1-13), 32’ Moutoud (1-14), 34’ Yilmaz (1-15), 35’ Moutoud (1-16), 36’ en 38’ Meulenberg (1-17 en 1-18), 38’ Talik (2-18) en 40’ Buscaino (2-19).