Duur verlies voor Milan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Duur verlies voor Milan
Foto: © SC

AC Milan is pijnlijk onderuit gegaan op het veld van Chievo. Het was dé kans voor de Rossoneri om tot op 2 punten terug te komen van Juventus en zo de Bianconeri, die morgen de topper in Firenze tegen Fiorentina spelen, onder druk te zetten. Maar het pakte dus helemaal anders uit. Milan moet hopen dat Juve morgen niet wint, anders loopt de Oude Dame liefst 8 punten uit.

De partij startte met 5 minuten vertraging: een actie tegen het racisme in de Italiaanse stadions. Onmiddellijk probeerden de bezoekers het heft in handen te nemen. Daarbij moesten ze oppassen voor de counters via Pellissier, in bloedvorm de laatste weken. Het middenveld van Milan joeg op elke bal en dat wierp zijn vruchten af. In de 22e minuut pareerde Squizzi een schot tot bij Kaladze en de Georgiër schoot onhoudbaar binnen: 0-1. Met de voorsprong op het bord vertraagde Milan het tempo en de thuisploeg knokte zich in de partij. Malagó raakte namens Chievo de paal. Het slotoffensief net voor de pauze leverde nog een doelpunt en een mentale boost op: Pellissier kon de bal controleren in de grote rechthoek en hij schoot langs Dida binnen, 1-1.

Na de pauze kabbelde het spel verder, zonder grote kansen. Inzaghi kwam nog in het veld voor een bleke Shevchenko maar de goaltjesdief kon de partij niet doen kantelen. Met Kakà in de plaats van Rui Costa ging het spel van Milan wat sneller maar veel zoden bracht het allemaal niet aan de dijk. In de slotfase, op 8 minuten van het einde, werd dan toch nog gescoord en wel door de thuisploeg. Invaller Tiribocchi dook het strafschopgebied binnen en liet Dida kansloos: 2-1. Dolle vreugde bij de thuisploeg en verslagenheid bij de Rossoneri was het gevolg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties