Opex Girls Oostende - D. Zultse VV 1 - 5

Guillaume Belaey
Opex Girls Oostende - D. Zultse VV  1 - 5

Na een weekendje verplichte rust door het winterweer speelde SKOG haar laastste thuiswedstrijd van het jaar. Zultse, de voorlaatste in de rangschikking, was de tegenstander.

SKOG startte fantastisch en stormde vooruit naar het Zultste-doel. In de 1ste minuut was er al een gevaarlijke schermutseling voor het Zultse-doel na een hoekschop. Een minuut later klom SKOG op voorsprong via Ternier. Ze kwam naar binnen met de bal en schoot met haar linkervoet binnen. De Zultse-doelvrouw stond meteen op het verkeerde been en mocht de bal uit het net vissen. SKOG domineerde de partij maar na een kwartier was het Oostendse feestje gedaan.
Zultse kreeg na 22 minuten een eerste goede kans maar Jonckheere redde de bal. Een minuut later ging de Oostendse keeper goed plat op een laag schot.

In de 24ste minuut werd SKOG een strafschop onthouden na handspel in de 16-meter. In de 27ste minuut kwam Zultse langszij. Een slecht ingespeelde bal op Coopman leed tot balverlies en de Zultse-aanvalster kwam alleen voor Jonckheere die geen kans had.
En Zultse duwde hardnekkig door. In de 29ste minuut belandde een bal over keeper Jonckheere juist naast de paal. In de 32ste minuut een poging voorlangs het Oostendse doel. Een minuut later een kopbal vlak naast de paal van Oostende. Zultse verdiende een tweede treffer en dat kregen ze ook. In de 40ste minuut belandde een afgeweken voorzet in de voeten van een Zultsespeler die de bal zachtjes in doel trapte. En de eerste helft werd bijna afgesloten met een derde treffer voor de bezoekers, maar de bal raasde over de lat.

SKOG voetbalde in het eerste kwartier goed mee, maar viel dan vervolgens compleet door de mand. Geen agressiviteit, geen middenveld, weinig aanspeelpunten,...

De 2de helft startte met een vervanging aan Oostendse zijde. Bonquet mocht invallen, Eloy was het slachtoffer. In de 50ste minuut zat Zultse op rozen. Ze scoorden de 1-3, een voorzet vanop de flank werd ongedekt binnengekopt.
Tien minuten later was er al de 4de treffer voor Zultse die geen enkel probleem meer had met Oostende. Ze controleerden de partij volledig en prikten af en toe nog eens.
Bij SKOG werden Coussens en Bogaert vervangen door Metsu en Braeckman. In de 64ste minuut belandde een bal naast doel en in de 76ste minuut een schot over de lat. Doelvrouw Jonckheere kwam verschillende keren goed gepast tussen en speelde een puike partij. In de 84ste minuut werd het toch nog 1-5 voor Zultse en na 87 minuten vond de scheids het welletjes en floot de partij af.

Eindstand 1-5.  De 2de helft was niet van goede makelij. Sommige Oostendse speelsters hadden terug weinig inzet en motivatie EN deze negatieve ingesteldheid slaat over op de ganse groep. Als groep kun je punten behalen, maar dan als alle speelsters met de hoofden in de juiste richting staan. Blijkbaar hebben sommigen de goede ingesteldheid van de match tegen Woluwe vergeten!!!