Udinese gaat onderuit in laatste vijf minuten

Dirk Pieters

Het Spaanse FC Barcelona, dat zich al wist te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League, kon pas in de laatste vijf minten afstand nemen van Udinese. Een gelijkspel had genoeg geweest voor Udinese om zich te plaatsen bij de laatste zestien. Het zag er dus 85 minuten lang goed uit voor de Italianen, maar Barcelona dacht daar duidelijk anders over.

Udinese begon goed aan de wedstrijd, maar het schot van Antonio Di Natale ging hoog over. Ook Vincenzo Iaquinta, lang onzeker voor de wedstrijd, kreeg een goede mogelijkheid, maar ook zijn poging leverde geen doelpunt op. Ook Barcelona kreeg een uitstekende mogelijkheid, doelman Morgan De Sanctis hield zijn netten proper. Vlak voor rust kreeg Deco nog een vrije trap, maar zijn poging ging maar net naast. Een schot van Giuly op de buitenkant van de paal was het laatste wapenfeit van een goede eerste helft.

Udinese begon aan de tweede helft met de opdracht om de 0-0 zo lang mogelijk vol te houden. Barcelona rook zijn kans en ging in de aanval. Een mooie pass van Gabri tot bij Belletti, maar de verdediger schoot in het zijnet. Invaller De Michele kreeg nog de kans op de openingstreffer, maar het was aan de overkant Ezquerro die raak trof. Even voordien hadden de supporters van Udinese nog de ‘Mexican Wave’ ingezet als voorbereiding van hun viering. Het werd muisstil in het stadion. Udinese zette nog alles op alles en liep in de allerlaatste minuut tegen een counter van Barcelona. De ingevallen Iniesta zorde voor de 0–2 eindstand én de uitschakeling van Udinese. [AN]