K. Vlimmeren Sp. - DVC Zuid-West Vlaanderen 0 - 2

Guillaume Belaey
K. Vlimmeren Sp. - DVC Zuid-West Vlaanderen  0 - 2

K. VLIMMEREN Sport – DVC Zuid-West VLAANDEREN  0-2

Kan Vlimmeren enigszins aansluiting houden bij de top 6 of moet het de rol lossen, dat was de vraag …

De thuisploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd, normaliter had het al na 1 minuut al op voorsprong kunnen/moeten komen. Het was Stephanie Cooymans die over rechts de bal laag voor doel bracht, Ellen Van Den Vonder kon de opgelegde kans echter niet voorbij Malfait krijgen. Ook de rebound werd nog in corner verwerkt. De thuisploeg hield de bezoekers goed op eigen helft. Het duurde bijna een kwartier eer Zuid-West wat vat kreeg op de wedstrijd.

De eerste keer dat ze echt kwamen dreigen was in de 20’, een scherpe voorzet over rechts ging voorlangs. Het ging nu goed heen en weer. Elke Somers plaatste haar bal over doel, terwijl ook aan de overkant een schot over ging. De beste mogelijkheid voor Zuid-West kwam er in de 32’, Wendy Seynaeve werd op rechts in snelheid richting doel gestuurd, ze plaatste de bal echter voorbij de 2de paal buiten. De thuisploeg kon ook nog eenmaal dreigen. Het schot van Cooymans op de rand van het strafschopgebied was echter te zwak om de bezoekende goalie te verontrusten. Logische gelijke stand bij rusten, al had een 1-1 een juistere weergave geweest. Ruststand 0 - 0.

Al vrij vlug in de tweede helft kregen de bezoekers een vrijschop op een ideale plaats, de afgeweken bal ging echter net naast. De thuisploeg had het nu moeilijker om gelijke tred te houden. In eerste instantie kon Zuid-West ook niet echt dreigen, net voor het kwartier kregen we de eerste doelkans. Na balverlies op de rechterkant konden de bezoekers het spel snel verleggen. Met een gekruist schot kwam Zuid-West op voorsprong. De thuisploeg wilde de achterstand vlug goed maken en kwam opzetten.

Het botsende schot van Steph Cooymans kon echter in hoekschop geduwd worden. Nog voor het halfuur werd het 0-2. Een weer lichte vrijschop buiten het strafschopgebied, bracht Christine Saelens links van doel in schietpositie. Haar schot dreigde ver naast te gaan, een goed gevolgde speelster kon de bal echter binnen duwen. De thuisploeg trachtte met positiewissels nog terug te keren. Er kwamen echter te weinig doelrijpe kansen om de eerredder te rechtvaardigen. Eindstand 0 - 2.