Mild zet er een punt achter

Mild zet er een punt achter
Foto: © SC

Hakan Mild heeft er na achttien jaar profvoetbal een punt achter gezet. De 3-1 nederlaag van IFK Göteborg tegen Lyn Oslo in de Royal League was de laatste uit de reeks van 459 wedstrijden.
 
Mild maakte zijn debuut voor IFK op 16-jarige leeftijd tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen IF Elfsborg. Buiten twee korte avonturen bij Real Sociedad en Wimbledon kende de 34-jarige middenvelder geen andere club dan Göteborg. Voor de Zweedse nationale ploeg kwam hij 74 maal in actie.

90 minuten lang scandeerden de supporters Mild's naam tijdens de wedstrijd tegen Lyn. Deze was dan ook heel opgetogen na de wedstrijd: "Het was groots. Het was een fantastisch gevoel en één die ik voor de rest van mijn leven zal meedragen."

Coach Arne Erlandsen had graag Mild nog een seizoen zien doorgaan: "Ik zou graag Hakan nog een seizoen zien spelen. Zijn leiderschapskwaliteiten en zijn passie voor het voetbal en de club zijn uniek, en het is niet iets dat je zo maar kan vervangen. Mild was een ware IFK-speler."

Mild blijft actief bij Göteborg, maar dan wel in de functie van technisch directeur. "Het is allemaal nieuw voor mij, maar dat is met alles in het leven. Alles heeft een begin en een einde", besloot de vanaf zondag profvoetballer op rust.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties