Gudjohnsen is speler van het jaar

Gudjohnsen is speler van het jaar
Foto: © SC

Eidur Gudjohnsen heeft voor de tweede keer op rij de titel van beste Ijslandse Voetballer van het Jaar gekregen. De aanvaller van Chelsea had immers een grote bijdrage in het behalen van de titel.

Gujohnsen haalde het voor Hermann Hreidarsson van Charlton Athletic en Heidar Thorvaldsson van het Zweedse Halmstad. "Ik weet niet of dat nu een jaarlijks terugkomend feit zal worden, maar ik ben trots op deze titel vooral omdat het voor mij de tweede keer op rij is", legde Gudjohnsen uit. "Het zou fantastisch zijn voor het Ijslandse voetbal als meer spelers druk op mij zouden kunnen zetten."

De 27-jarige spits van Chelsea leverde zijn bijdrage in het behalen van de titel in de Premier League. De aanvaller scoorde immers twaalf maal in 37 wedstrijden. Dit jaar is hij minder aanwezig, want hij wist nog maar éénmaal de weg naar de netten te vinden. Eidur Gudjohnsen is de zoon van Arnor Gudjohnsen die in 1987 de titel kreeg van beste Ijslandse Voetballer van het Jaar toen hij bij Anderlecht speelde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties