Muscat krijgt drie schorsingdagen

Muscat krijgt drie schorsingdagen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Muscat heeft maandag van de Australische Voetbalbond te horen gekregen dat hij voor drie wedstrijden zal geschorst worden. Aanleiding is de rode kaart die de verdediger van Melbourne Victory ontving tijdens speeldag 15.

Muscat kreeg twee speeldagen schorsing omwille van gewelddadig gedrag en nog een extra speeldag omwille van de vierde gele kaart die hij kreeg tijdens de wedstrijd tegen Sydney FC. De kapitein van Victory zat eerder al eens een schorsingdag uit nadat hij op speeldag 12 het rode karton onder de neus kreeg in de wedstrijd tegen Queensland.

22 januari is de datum dat Muscat terug beschikbaar zal zijn voor Melbourne, die naar alle verwachtingen niet in beroep zullen gaan tegen de straf. De voormalige international mist zo drie van de zes resterende wedstrijden. Melbourne staat momenteel zesde op drie punten van de vierde plaats die recht geeft op een plaats in de play-offs.

Na 60 wedstrijden hebben al twaalf spelers een schorsing gekregen omwille van een rode kaart. Twaalf andere spelers hebben dan weer een schorsingsdag achter de rug nadat ze de limiet van vier gele kaarten hadden bereikt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties