Emile Mpenza scoort voor Hamburg

Dirk Pieters

Het Duitse Hamburg won de laatste de wedstrijd van de Uefa-bekerpoules met 2-0 van Slavia Praag. Voor David Jarolim was het een speciale wedstrijd. Zijn broer Lukas speelde bij de tegenpartij, die ook nog eens getraind werd door zijn vader.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Hamburg. Sergej Barbarez kon al na negen minuten de 0-1 op het bord koppen. Het voorbereidende werk was van Stefan Beinlich. Net voor het doelpunt kreeg Emile Mpenza nog een kans, maar zijn poging werd gestopt door doelman Kozacik. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan, tot in de 28e minuut. Doelman Kozacik haalde Mpenza onderuit in de rechthoek en mocht vroegtijdig gaan douchen. De aanvaller nam zelf de strafschop, maar de ingevallen doelman Seliga kon de penalty stoppen. Tot aan de rust was het al Hamburg wat de klok sloeg. De Duitse club kon met een man meer iedere aanval rustig opbouwen en de eerste helft rustig uitspelen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Barbarez kwam al snel dicht bij zijn tweede treffer, maar scoren lukte niet. Emile Mpenza faalde niet na 59 minuten. De Rode Duivel stiftte de bal mooi over de bezoekende doelman en bracht de thuisploeg op 2-0. De resterende dertig minuten waren een maat voor niets. Slavia probeerde wel, maar Hamburg hield makkelijk stand en plaatste zich zo voor de volgende ronde in de Uefa-beker. Ook Slavia gaat door naar de volgende ronde. Indien de bezoekers nog twee doelpunten meer hadden tegen gekregen, had Viking in hun plaats gegaan.  [AN]