Analyse Geen herfsttitel voor Tienen

Geen herfsttitel voor Tienen
Foto: © SC

Op de laatste speeldag van de eerste ronde in Derde Klasse B, werden er opnieuw een paar verrassende uitslagen opgetekend. Koploper KVK Tienen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel in Montegnée, en ziet hierdoor Franc Borains de koppositie en tegelijk ook de herfstitel in beslag nemen.

Franc Borains was met 4-1 te sterk voor KSK Tongeren. De herfstkampioen kwam nog wel op achterstand, maar na een rode kaart voor Tongeren-doelman Bertjens na twintig spelen minuten en de daarop volgende penalty, kon de thuisploeg in de slotfase alsnog het verschil maken.

Olympic Charleroi ging opnieuw onderuit, tegen het nog altijd ongeslagen UR Namur, gingen de Karolingers met 0-1 de boot in. Vardar zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Olympic lijkt hierdoor voorlopig een streep te moeten trekken door zijn titelambities. Namur neemt de derde plaats over van Charleroi.

KVK Tienen kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij Montegnée. In een gezapige wedstrijd was Tienen te onmachtig om de Luikse verdediging te ontmantelen. Door het gelijkspel moeten de Vlaams-Brabanders Franc Borains voor laten gaan, dat weliswaar gelijk staat, maar een wedstrijd meer heeft gewonnen.

De andere uitslagen waren:

Bocholt VV - FC Doornik 3 - 3

Sprimont CS - CS Verviers 1 - 3

Walhain CG - Visé 0 - 1

Kelmis - Kermt-Hasselt 3 - 2

KESK Leopoldsburg - Couillet 3 - 2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties