Jestrovic beslist vandaag over nieuwe club

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Jestrovic beslist vandaag over nieuwe club
Foto: © SC

Er lijkt een einde te komen aan de transfersoap rond Anderlecht-speler Nenad Jestrovic. Vandaag neemt de Servische spits een beslissing over zijn voetbaltoekomst. In een interview in De Standaard laat hij zijn licht schijnen over die toekomst en kijkt hij ook terug op zijn periode in het Constant Van den Stockstadion. Een paars-witte bladzijde in zijn leven, beschreven met veel geluk, maar ook met drama, ontgoochelingen en verdriet.
 
Toekomst
 
“Donderdag (vandaag) neem ik een beslissing”, onthult Jestrovic een eerste tip van de sluier. De 29-jarige goalgetter heeft keuze zat om elders zijn geluk te beproeven. Hij kan kiezen voor het grote geld en naar het Arabische Al Ain trekken, maar die keuze lijkt Jestrovic al geschrapt te hebben. “Al Ain is geen slechte ploeg. Maar met het WK in het vooruitzicht, moet ik zeker zijn van mijn stuk.”
 
De andere ploegen waaruit de topschutter uit de Jupiler League 2004/2005 kan kiezen, hebben, op voetbalgebied althans, meer aanzien dan het geld van de Arabische oliesjeiks. Uit Frankrijk toonden Marseille en Auxerre verregaande interesse en uit de Primera Division wil Real Betis Jestrogol inlijven. Al zien de Spanjaarden voorlopig geen heil in een definitieve overgang en willen ze zich beperken tot een huurovereenkomst.
 
Van de drie geïnteresseerden geniet Marseille de voorkeur. “Puur sportief bekeken is Marseille de beste keuze”, aldus Jestrovic. “Het is een club met naam en faam, en na een aarzelende start gaat het steeds beter in de competitie.” De Zuid-Franse club is ook dringend op zoek naar een spits nadat de falende Andres Mendoza, ooit nog vlot scorend bij Club Brugge, wordt doorgestuurd.
 
 
Verleden
 
Op zijn verleden in Brussel kijkt Jestrovic met veel plezier terug. Dat hij geen mooi afscheid kon nemen van de fans doet hem echter wel pijn. “Ik vertrek met pijn in het hart. Het was liefde op het eerste gezicht. De supporters zijn de beste van de wereld. Ik zal hen missen. Het waren mooie jaren.”
 
Jestrovic kende ook enkele mindere periodes in het Astridpark. Enkele relletjes op training, de opwarming tegen Club Brugge en, vers in het geheugen, zijn uitsluiting op Liverpool wegens racistische uitspraken. Aan al deze akkefietjes hield de Serviër naar het einde toe geen goede relatie over met het bestuur. “Het bestuur is vijf jaar lang correct met me geweest. Maar op de moeilijke momenten, toen ik ze nodig had, steunden ze me niet. Dat vind ik jammer. Maar ik kijk zonder rancune terug op deze periode. Het waren mooie jaren.”
 
En weg was Jestrovic. Waar naartoe? Alleen Jestrovic die het ons kan vertellen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties