Liverpool laat punten liggen in Bolton

Jimmy Wouters

Luis Garcia heeft voorkomen dat Liverpool het nieuwe jaar begon met een nederlaag. De Spaanse invaller maakte acht minuten voor het einde de 2-2. Op die manier komt er een einde aan tien wedstrijden zonder puntenverlies.

De wedstrijd begon dramatisch voor The Reds. Na tien minuten spelen strafte Radhi Jaidi een blunder van Liverpool-keeper Reina genadeloos af. De bezoekers wisten niet hoe reageren op het felle spel van Bolton. Maar na ruim een uur spelen bracht Steven Gerrard zijn ploeg met een strafschop dan toch op gelijke hoogte.

Lang kon Liverpool niet genieten van die verdiende tussenstand. Amper vier minuten later Diouf bracht Bolton namelijk voor de tweede keer op voorsprong. In de slotfase kon Liverpool alsnog een nederlaag voorkomen, dankzij een treffer van Luis Garcia.

Liverpool blijft op de derde plaats, maar kan met nog een inhaalduel te gaan gelijk komen met nummer twee Manchester United.  [AN]