Beckham schiet Real naar overwinning

Philippe Crols

Real heeft, net als grote rivaal Barcelona, een optie genomen op de volgende ronde van de Spaanse Copa del Rey. De club uit de Spaanse hoofdstad won de heenwedstrijd in de 1/8e finales tegen Athletic Bilbao. David Beckham was de man die het enige doelpunt van de wedstrijd scoorde.

Lopez Caro had voor de bekerwedstrijd van dinsdag Roberto Carlos en Pavon thuis gelaten. Verder zette hij ook nog eens Casillas en Zidane op de bank. In de gietende regen was Real het eerst gevaarlijk met een vrijschop van David Beckham. Die kende echter geen succes. Op het kwartier verdienden de bezoekers dan wel een doelpunt, maar de goal van Soldado werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Madrid speelde vrij goed en had eigenlijk wel verdiend om op voorsprong te staan, maar aan de rust was de stand nog steeds in evenwicht.

Bij Athletic was er wel veel goede wil, maar de thuisploeg hanteerde te vaak de lange bal en daar had de Real-defensie weinig of geen problemen mee. Op het uur kreeg Julio Baptista dan weer een goede kans, maar Aranzubia was paraat. Aan de overkant verprutsten Yeste en Llorente meer dan één mogelijkheid. De bezoekers verloren de grip op de partij en Caro bracht Zidane in de ploeg, maar veel hielp dat aanvankelijk niet. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Via Guti en Robinho kwam de bal bij Beckham terecht en die schoot de 0-1 op het bord. Real controleerde plots weer de partij en speelde de wedstrijd ook makkelijk uit.

Volgende week donderdag mag Real Madrid de 0-1 voorsprong gaan verdedigen in het eigen Santiago Bernabeu. Dan wordt immers de terugwedstrijd van deze achtste finale gespeeld.