Club gaat zwaar onderuit

Kristof Blomme

In de eerste wedstrijd van 2006 ging Club Brugge zwaar onderuit. In Spanje was de nationale ploeg van Angola met 4-1 te sterk.

Na amper een kwartier was er al slecht nieuws voor Club. Bosko Balaban kon niet meer verder. Hij had last van de adductoren. De Kroaat werd vervangen door Victor. Voor de pauze was blauw-zwart de betere ploeg. Vlak voor rust kwam het dan ook op voorsprong. Leko trapte een vrije trap knap binnen.

Na de pauze ging het echter helemaal fout. In vijf dolle minuten scoorden de Afrikanen maar liefst drie keer. Kevin Roelandts kreeg nog een unieke mogelijkheid om te milderen, maar hij miste. Tien minuten voor het einde werd het uiteindelijk nog 4-1.

Club speelde 90 minuten met dezelfde namen, op Balaban na. Na de enorm zware oefenstage tot nu toe leken de Bruggelingen in de tweede helft te vermoeid om nog iets tegen te kunnen doen. Maandag staat er opnieuw een oefenpartij op het programma, dit keer tegen Nürnberg.

Club Brugge: Butina, Vanaudenaerde, Maertens, Clement, Gvozdenovic, Vermant, Roelandts, Leko, Balaban (Victor), Portillo en Verheyen.