Hasselt wint Beneluxbeker

Dirk Pieters

Hasselt – FC Marlène (NL)         2-4 (pen. 5-4)

HASSELT – Zonder echt degelijk te presteren heeft Futsal Hasselt (zonder de ontslagen Vanenburg en de aanwinsten Yachou en Brepoels) de editie 2005-2006 van de Beneluxbeker op zijn naam geschreven. De zege hing aan een zijden draadje. De riante 4-2 voorsprong uit de heenwedstrijd verdween al na vier minuten van de tabellen.

Een heel tam gestart Hasselt opende de "groene boulevard" zodat Thies en Goudmijn er makkelijk 0-2 van konden maken. Gelukkig voor de "plaatsheren" stokte meteen het Nederlands meesterschap. Hasselt reageerde met enkele prima mogelijkheden maar tegentreffers kwamen er niet. De 0-3 kwam er niet omdat Roest de enige tienmeter naast mikte. Het was uitstel van executie want drie minuten na rusten lukte Roest daar wel in (0-3).
De 1-3 van Hasselt was er één met een flinke strik rond. Ngarigota ging zichtbaar gemakkelijk liggen omdat Goudmijn naar hem keek en het zwakke "Nederlandse scheidsrechterduo" Benazzi - Walet floot strafschop. Makhoukhi zette die vlekkeloos om (1-3).  De kleinzielige Hollandse wedstrijdleiders sloegen dan helemaal op hol. Goudmijn kreeg zijn tweede geel (=rood). Dat had men naast het terrein niet zo begrepen. De scheidsrechters lasten een afkoelingsperiode in. Hasselt trok naar de kleedkamer. De Nederlandse ploeg bleef op het terrein.
 De wedstrijd hervatte na een tiental minuten en vermaningen aan de beide ploegkapiteins met Hasselt twee minuten in numerieke meerderheid. In de slotseconden van die straftijd verloste Samir El Haoual de 700 aanwezigen van een naar avondrood toen hij toch nog de 2-3 lukte.

Toch was de buit nog niet binnen. FC Marlène, zonder meer de betere ploeg op het veld, voelde dat er iets in zat. Anjane lukte drie minuten voor affluiten dan ook de 2-4. Veertien seconden voor tijd voorkwam doelman Gert Pans de afgang toen hij anticiperend tot 12 meter voor zijn doel de 2-5 verhinderde.
Diezelfde Gert Pans werd dan helemaal de held. In de strafschoppenreeks lukte iedereen zijn doelpunt tot 5-4. Doelman Gert Pans regeerde perfect op de laatste zesmeter van linkspoot Maarten Frankfort zodat Hasselt met 5-4 het pleit won.
Ploegen:
HASSELT: Pans (Steegmans); Goessens, Ngarigota, Makhoukhi, El Morabiti, Nicaise, El Haoual en Philippens.

FC MARLENE Heerhugowaard (NL): Rozenbeek (Haanraads); Anjane, Thies, Tjaden, Frankfort, Goudmijn, Kossen, Roest, de Zwart en van Veen