Nog meer FA Cup met kleinere clubs

Philippe Crols

Natuurlijk stonden er wel meer dan drie wedstrijden op het programma waarin geen eersteklassers betrokken waren. Hieronder kan u samenvattingen vinden van de wedstrijden van Southampton, Sheffield United en Crewe Alexandra.

Southampton - Milton Keynes Dons  4-3

Tweedeklasser Southampton en derdeklasser Milton Keynes Dons maakten er een aangenaam FA Cup-treffen van. In de eerste helft wist enkel de thuisploeg te scoren via Prutton. De tweede helft werd een dolle 45 minuten. Eerst maakte Lundekvam een own goal (1-1). Quashie en Walcott leken nadien voor de beslissing te gaan zorgen door de 2-1 en de 3-1 te maken. Niet was minder waar, want tien minuten voor tijd maakte Rizzo de 3-2 en vijf minuten later was door een doelpunt van Edds weer alles te herdoen. In de laatste minuten schoot Kenton Southampton toch nog een ronde verder, 4-3.

Sheffield United - Colchester  1-2

Voor een verrassing moest u vanmiddag in Sheffield zijn. Daar werd tweedeklasser Sheffield United thuis uitgeschakeld door derdeklasser Colchester. Na vijf minuten zag het er nochtans goed uit voor de thuisploeg na een doelpunt van Kabba. Danns maakte op het uur gelijk voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd zorgde Williams voor de beslissing en de verrassing, 1-2.

Preston - Crewe Alexandra  2-1

Crewe Alexandra staat allerlaatste in de tweede klasse en Preston staat in diezelfde reeks in de sub-top. Toch was het alles behalve makkelijk voor Preston. Zo wist Jones tien minuten voor rust te scoren voor Crewe. In de tweede helft ging de rode lantaarn echter onderuit. Alexander scoorde op het uur de gelijkmaker en in de slotfase maakte Sedgwick de winning goal, 2-1.