Analyse Dender grijpt de macht

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dender grijpt de macht
Foto: © SC

Door de nederlagen van Waregem en Cappellen slaagde titelfavoriet Dender er eindelijk in de koppositie te verwerven. FCV Dender bracht zelf de moeilijke uitwedstrijd tegen Harelbeke tot een goed einde. Onderin deden RC Mechelen en Rupel Boom een goede zaak. Woluwe en Torhout speelden 1-1 gelijk.

Nog voor de wedstrijd goed en wel was begonnen stond WS Woluwe al 0-1 achter tegen Torhout. Dit werd goedgemaakt door een strafschopdoelpunt van Issankoy. Woluwe en Torhout schieten met dit gelijkspel uiteraard niet veel op, en blijven staat in de middenmoot.

Het vergaat Waregem niet zo best. Vlak voor de winterstop verslikte Waregem zich in RC Mechelen en nu was dat ook het geval met FCN Sint-Niklaas. Waregem speelde de hele tweede helft met een man meer, maar kon de 0-1 nederlaag niet vermijden. Waregem is na de 0 op 6 leider af en voor Sint-Niklaas lijken er betere tijden aan te komen.

Cappellen kon niet profiteren van de nederlaag van Waregem. Cappellen zette zelf een magere prestatie neer op het veld van Standaard Wetteren en moest de tweede nederlaag van het seizoen toestaan. Koen Schockaert leidde Wetteren met twee doelpunten naar de overwinning. De hoop van Wetteren om zich snel naar een veilige plaats in de middenmoot te spelen is er alleen maar groter door geworden. Cappellen ziet de koppositie aan zich voorbij gaan.

Maldegem en Willebroek-Meerhof hebben de punten netjes verdeeld. Maldegem geraakt zo niet echt weg achteraan, het zakt zelfs een plaatsje. Willebroek-Meerhof blijft in de middenmoot meedraaien.

SW Harelbeke kon op gelijke hoogte van titelfavoriet Dender komen, maar dat was buiten de efficiënte Munyaneza gerekend. Toen het 1-4 werd leek de zaak binnen voor Dender, maar een dikke tien minuten later had Harelbeke de stand al op 3-4 gebracht. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord, waardoor Dender deze spectaculaire propagandawedstrijd winnend afsloot. Door het verlies van Waregem en Cappellen komt FCV Dender eindelijk aan de kop van de rangschikking. Harelbeke blijft staan op de vijde plaats.

Tot slot stonden er nog twee belangrijke wedstrijden op het programma voor de ploegen die vechten voor het behoud. De eerste daarvan ging tussen Eendracht Aalst en RC Mechelen. Aalst kwam weer met zijn youngsters voor de dag en die zetten een moedige prestatie neer. Alleen bij de afwerking liep het mis en RCM maakte hiervan gebruik om op een diefje de drie punten mee naar Mechelen te nemen. Aalst blijft zonder punten achter, maar kan zich optrekken aan deze prestatie. Racing staat er nog beter voor, want met een thuiswedstrijd tegen Boom in het verschiet lijkt de hemel boven het Oscar Vankesbeeckstadion op te klaren. Indien er tegen Boom gewonnen wordt, scoort RCM immers een 9 op 9.

Het degradatieduel tussen Rupel Boom en Bornem moest het vooral hebben van de inzet. William Verbeeck brak op het uur de ban en bezorgde Boom de tweede zege van het seizoen. Boom geeft de rode lantaarn door aan Eendracht Aalst en Bornem is ook weer helemaal in de onderste regionen terechtgekomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties