Analyse Jaaranalyse: oktober

Philippe Crols
| 0 reacties
Jaaranalyse: oktober
Foto: © SC

De maand oktober maakt ook meteen een einde aan alle Wk-dromen van de Rode Duivels. Op acht oktober wordt er thuis verloren van Spanje. Fernando Torres maakte de Rode Duivels dood in de tweede helft. Het WK halen kan nu definitief niet meer. Een paar dagen later wordt er in Litouwen 1-1 gelijkgespeeld. In een slechte wedstrijd scoorde België nochtans twee maal. Geraerts deed dat in het juiste doel, Deschacht helaas niet.

Na de WK-interlands stond er opnieuw competitievoetbal op het programma. Op speeldag tien ontlokt Bosko Balaban door zijn Schwalbe tegen Westerlo enkele uitspraken van Roland Duchatelet. De STVV-preses benadrukte dat de kleinere clubs worden benadeeld ten koste van de grote clubs. Verder won Anderlecht in Beveren en pakte Standard de drie punten in Genk dankzij een magistraal doelpunt van Tchité. Interim-trainer Tilmant moest de ontslagen Ferrera vervangen bij La Louvière, maar dat ging aanvankelijk niet goed. De wolven verloren met 4-1 bij Roeselelare.

De volgende speeldag stond in het teken van Anderlecht - Club Brugge. In een aangename topper werden de punten netjes onder elkaar verdeeld. De thuisploeg kwam twee maal op voorsprong, maar Club kwam twee maal terug. Gert Verheyen scoorde zijn eerste doelpunt in het Astridpark als Club-speler. Op diezelfde speeldag gaat seizoensrevelatie Zulte Waregem zwaar onderuit tegen STVV, 1-5.  Standard won thuis in de bitsige derby tegen Charleroi en verstevigde zijn leiderspositie. Bij La Louvière begon nieuwe trainer Gilbert Bodart goed. Het won in eigen huis met 1-0 van het doodzieke Lierse. 

Racing Genk bereikt één van de dieptepunten uit de heenronde. Het gaat in Brussels verliezen met 1-0. Portillo doet tegen Gent eindelijk waarvoor hij werd aangetrokken en bezorgde Club op speeldag 12 een 2-1-overwinning. Het knabbelde zo van zijn achterstand weg op Anderlecht en Standard. Anderlecht kwam in Lokeren niet verder dan 2-2 en leider Standard ging bij Moeskroen onderuit met 2-1. Roeselare blijft het goed doen. Vooral in eigen huis. Bekerwinnaar Germinal Beerschot kan daar niets aan veranderen en keert met een 5-1-nederlaag terug uit West-Vlaanderen. 

In oktober stond er maar één Champions-League-speeldag op het programma. Club Brugge won midden-oktober met 0-1 in Wenen na een frommelgoal van Bosko Balaban. Helaas zette Anderlecht de dag erna zijn slechte reeks gewoon verder. Titelhouder Liverpool won maar met 0-1, maar het klasseverschil was veel groter. Verder vielen er op deze derde speeldag weinig opmerkelijke resultaten te noteren. AC Milan kwam thuis niet verder dan een 0-0 tegen PSV en de Glasgow Rangers kwamen ook al in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen het bescheiden Artmedia. Ook in Manchester United - Lille flikkerde er na 90 minuten een 0-0 op het bord.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties