Danubio zit Groningen dwars

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Danubio zit Groningen dwars
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat FC Groningen nog een tijdje zal moeten wachten op de Uruguayaan Pablo Lima. Hij blijkt dan toch - volgens zijn club Danubio - niet zo transfervrij als gedacht.

De club uit het noorden van Nederland leeft met de veronderstelling dat Lima transfervrij is. Zijn contract liep bij Danubio af op 31 december 2005. Maar de voorzitter van de Uruguayaanse club, Arturo Del Campo, claimt nog een jaar recht te hebben op een transfersom.

FC Groningen staat in zijn recht en kan zich beroepen op een uitspraak die de FIFA, de wereldvoetbalbond, vorig jaar deed. De Franse club Paris Saint-Germain kreeg in een vergelijkbaar geval gelijk bij het contracteren van twee Uruguayaanse spelers die ook transfervrij waren.

Lima liet tegenover Groningen-directeur Hans Nijland en technisch manager Henk Veldmate weten dat hij liever vandaag dan morgen naar Euroborg komt. De druk van de Uruguayaanse voorzitter is echter nog te hoog voor de verdediger om de daad bij het woord te voegen. Lima tekende in een Groningen een contract van vier jaar.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties