Wenger haalt slag thuis

Laurent Bouwen
| 0 reacties
Wenger haalt slag thuis
Foto: © SC

De geruchten waarvan Voetbalkrant eerder berichtte worden nu bevestigd. Theo Walcott werd vandaag voorgesteld aan de pers door Gunners-manager Wenger.

Er waren al een tijdje speculaties over een mogelijke transfer van het 16-jarige supertalent van Southampton. Mogelijke bestemmingen van de tiener waren twee Londonse clubs; Chelsea en Arsenal. Laatstvernoemde club heeft het dus gehaald.

Wenger zat al een tijdje te azen op de jonge spits en vandaag was hij dan ook een tevreden man. "Walcott heeft al meermaals laten zien wat hij waard is en ik beschouw hem dan ook als een waardevolle aanwinst", zo vertelde Wenger aan de officiële webiste van de club. Arsenal betaalt ruim 5 miljoen pond en die som kan nog oplopen tot 12 miljoen pond al naargelang de prestaties van Walcott.

Walcott zelf was uiterst tevreden met de transfer: "Ik heb voor Arsenal gekozen omdat ze de reputatie hebben dat ze jonge spelers zeer goed begeleiden en hen ook kansen geven."

Southampton-voorzitter Rupert Lowe was veel minder gelukkig: "We hebben één van de grootste talenten uit onze jeugdopleiding verloren. De bedoeling van een jeugdacademie is uiteraard niet dat je spelers opleidt om ze daarna te verkopen aan grotere ploegen, maar in dit geval hadden we geen keuze. Theo wilde weg en dan moeten we kiezen; ofwel een mooie transfersom krijgen ofwel hem zien vertrekken voor niets."

Walcott is nog maar 16 jaar en dat brengt met zich mee dat hij geen profcontract kan sluiten. Een gevolg daarvan is dat hij naar de rechter kan stappen om desnoods een transfer af te dwingen. Ook bij Arsenal kan hij geen contract tekenen tot 16 maart. Op die dag wordt hij 17 en zal hij definitief gebonden worden aan de Gunners. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties