Bolton klopt City en staat zevende

Kristof Blomme

Bolton heeft Manchester City geklopt met 2-0. De eindstand stond al aan de rust op het bord na goals van Borgetti en Nolan. Mits winst in een inhaalwedstrijd klimt Bolton naar plaats vijf in het klassement.

Bolton moest het doen zonder Okocha, Faye, Diouf en Jaidi die allen op de Afrika Cup actief zijn. In de eerste helft was Bolton toch ruimschoots de betere ploeg. Manchester City was een schim van de ploeg die vorige week United klopte. Dat leidde tien minuten voor de pauze tot een terechte 1-0 voorsprong. Borgetti trapte het leer van dichtbij in doel. Even later kon Nolan van ver uithalen, maar James redde goed. Het was slechts uitstel van executie. Een voorzet van Giannokopoulos werd niet goed weggewerkt door Dunne en Nolan stond op de goeie plaats om af te werken.

Vlak na de pauze kon City voor het eerst gevaarlijk worden, maar Dunne faalde. Bolton controleerde de partij zonder echt door te duwen. Pas op het einde van de match kreeg de thuisploeg nog een goeie mogelijkheid. Janssen bereikte Nolan, maar die liet de wenkende kans liggen. Bolton pakte zo de drie punten na een matige wedstrijd.