Eenvoudige zege voor PSV in derby

Jimmy Wouters

PSV heeft op eenvoudige wijze de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk gewonnen. In een erg fletse wedstrijd wedstrijd werd het 2-0.

PSV startte bijzonder sterk en stond al na amper vier minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Met een fraaie actie zette Vennegoor of Hesselink Farfan vrij, die vervolgens simpel de score wist te openen. Die vroege voorsprong deed de wedstrijd vervolgens niet veel goeds. PSV had voortdurend balbezit, maar ging nooit echt op zoek naar die tweede treffer. RKC probeerde tevergeefs op de counter toe te slaan.

Ook in de tweede helft kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld te zien. PSV domineerde, zonder kansen af te dwingen en RKC dat het zonder topscorer Hoogendorp moest doen, raakte slechts een keertje voor het PSV- doel. Een kwartier voor tijd gooide Beasley de wedstrijd helemaal op slot door er 2-0 van te maken.