Grimbergen duikt top vijf in

Kevin Vanbuggenhout

Grimbergen kreeg de gelegenheid om Temse voorbij te steken in de stand en de top vijf in te sluipen. Het verchil tussen beide ploegen bedroeg amper twee punten. Temse zakte dus naar Grimbergen af om zich te handhaven in de subtop.

Na zes minuten werd Pauwels gehaakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. De eerste echte kans was voor de bezoekers. Van Steenbergen tikte de voorzet van Maes over doel. Nog in diezelfde minuut maakte Van Steenbergen zijn misser goed, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De Valck pakte een laag schot van Van Overtvelt. In de 25ste minuut devieerde Schelfhaut een hoekschop van Temse naast. De wedstrijd ging gelijk op en beide ploegen gingen ervoor. Temse had wel veel meer balbezit en dwong ook de meeste kansen af. Van Steenbergen kopte een hoekschop over en naast. Net na het halfuur viel er toch een schot op doel van Grimbergen te noteren. Bracke pakte de plaatsbal van Pauwels. Een vrije trap van Van Overtvelt ging naast. De laatste kans uit de eerste helft is nog voor Grimbergen. Hmouda kopte naast zodat het aan de rust nog steeds 0-0 stond.

In de zevende minut van de tweede helft speelde Van Overtvelt de bal over de grond naar De Bondt, maar diens schot ging ver over en naast. Langzaam aan nam Grimbergen de match in handen. Ben r'Haiem zette zich door, maar zijn stifter was te zwak om de doelman van Temse te verrassen. Twee minuten later was het wel prijs. Bruyninckx werd immers neergehaald in het strafschopgebied en ditmaal gaf de scheidsrechter wel penalty. Pauwels schoot de bal laag in de rechterhoek binnen en voor het eerst dit seizoen werd een Grimbergse strafschop ook verzilverd. De bezoekers prikten meteen tegen, maar alweer werd een doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Schelfhaut kopte even later van dichtbij op De Valck. Maar het was Grimbergen dat nog tot scoren kwam. Pauwels legde de bal terug naar Bruyninckx en die knalde prachtig in doel: 2-0. Vijf minuten later ging een volley van Van Steenbergen over doel. Temse moest komen natuurlijk en dat creëerde openingen voor Grimbergen. Bruyninckx lanceerde Ben r'Haiem, maar die schoot voorlangs. Zeven minuten voor affluiten werd de geblesseerde Van Winckel vervangen door Wellemans. Een minuutje later was de thuisploeg dicht bij een derde treffer. Bruyninckx legde terug tot bij Pauwels, maar diens schot werd gered door Bracke. In de laatste minuut ging een vrije trap van Van Overtvelt nog net over. Chris Bruyninckx kreeg nog een applausvervanging en Dimitri Hofman mocht de laatste minuten vol maken.

Grimbergen boekt een belangrijke zege en komt zoals verwacht vijfde te staan. Volgende week staat er nog een thuisduel tegen Berchem op het programma. In die wedstrijd kan Grimbergen de kloof met de top praktisch helemaal dichten. Temse zakt door deze nederlaag twee plaatsjes en speelt volgende week thuis tegen Rode-Verrewinkel.

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli, Kariouhi, Demeyer, Pollefoort, Baudet, Van Winckel(83' Wellemans), Hmouda, Pauwels, Ben r'Haiem, Bruyninckx(91' Hofman)

SV TEMSE: Bracke, De Wilde, Van Damme, Schelfhaut, Damman, Verhas, Yzewijn, De Bondt(69' Erkoç), Van Overtvelt, Maes, Van Steenbergen

DOELPUNTEN: 60' Pauwels 1-0(pen), 68' Bruyninckx 2-0