Klose mogelijk drie maanden out

Nils Vanbellingen

In de kwartfinales van de Duitse beker heeft derdeklasser St-Pauli op eigen veld gestunt tegen Werder Bremen. De ploeg uit de Regionalliga klopte de Champions League-deelnemer op een onderbesneeuwd veld met 3-1. Na Hertha Berlijn is Werder Bremen al de tweede eersteklasser die door St-Pauli uitgeschakeld werd. Voor Werder Bremen was dit niet de enige ramp: spits Mirslav Klose moest kort voor de rust naar de kant met een ernstige schouderblessure en moet mogelijk drie maanden rusten.

Het leek er lang op dat de wedstrijd niet eens plaats zou vinden: het veld van St-Pauli was volledig onderbesneeuwd en was nauwelijks bespeelbaar. Ondanks de protesten van Werder Bremen liet de arbitrage de wedstrijd toch doorgaan. St-Pauli paste zich beter aan he omstandigheden aan, en na een 1-1-ruststand en goals van Mazingu-Dinzey (St-Pauli) en Micoud (Bremen) besliste de thuisploeg de wedstrijd in de tweede helft: Fabian Boll en Timo Schultz zorgden voor de 3-1-eindstand. Bij Bremen moest spits Miro Klose kort voor de rust naar de kant: de international kwam lelijk neer bij een val, waardoor zijn schouder uit de kom gerukt werd. Bremen vreest zijn speler drie maanden te moeten missen.

Werder-Trainer Thomas Schaaf was de wedstrijd dan ook woedend op de arbitrage: "Het was totaal onverantwoord en een echte schande dat scheidsrechter Felix Brych deze wedstrijd liet doorgaan. Wij zitten nu met een enorm belangrijke blessure, en bovendien was voetbal op dit veld gewoon onmogelijk." Het WK lijkt voor Klose voorlopig niet in het gedrang te komen.