Zwaar programma voor top drie

Zwaar programma voor top drie
Foto: © SC

In Derde Klasse B staat dit weekend de negentiende speeldag op het programma. Er staan meerdere heel interessante wedstrijden op het menu. De top drie staat voor een zwaar programma. Koploper KVK Tienen en de tweede in de stand Franc Borains komen naar Limburg om respectievelijk Kermt-Hasselt en Bocholt VV te bekampen. De derde in de stand Olympic Charleroi staat voor de zware verplaatsing naar FC Doornik. Leider in de tweede periode Verviers staat eveneens voor een zware opgave, de Luikenaars gaan op bezoek bij UR Namur.

KVK Tienen staat voor de zware verplaatsing naar Kermt-Hasselt. De Limburgers spelen een wisselvallig seizoen. De goede periodes worden afgewisseld met slechte periodes. Opvallend is dat tot nu toe de tweede, derde èn vierde in de stand verloren bij Kermt-Hasselt. Tienen is dus gewaarschuwd... Tienen is bezig aan een goede reeks, vorige week werd er wel slechts gelijkgespeeld tegen UR Namur, maar de laatste maand werd wel de koppositie opnieuw overgenomen. 

Franc Borains gaat op bezoek bij Bocholt VV. De Noord-Limburgers verloren nog niet onder de nieuwe trainer Poll Peeters. Met een twaalfde plaats op één puntje voorsprong van de barrageplaats is het echter vijf voor twaalf in Bocholt. Franc Borains blijft het goed doen, de ploeg die voor het seizoen gezien werd als degradatiekandidaat, blijft koploper Tienen onder druk zetten. Beide ploegen zijn niet veel met een gelijkspel en zullen wellicht vol voor de overwinning gaan.

Olympic Charleroi speelt ook op verplaatsing, de Karolingers zijn verplicht de drie punten mee te nemen uit Doornik, indien het nog enige titelambities heeft. Dit belooft echter geen makkelijke opdracht te worden. Vooral thuis is Doornik een moeilijk te ontwrichten ploeg die bij momenten goed voetbal brengt. Het grote probleem bleek echter al meerdere keren het scoren te zijn. 

De andere wedstrijden zijn:

Namur - CS Verviers 
KSK Tongeren - Montegnée
Visé - KESK Leopoldsburg
Couillet - Sprimont CS
Walhain - Kelmis


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties