Allianssi krijgt geen licentie dankzij Mr. Ye

Truyens Himke
| 0 reacties
Allianssi krijgt geen licentie dankzij Mr. Ye
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

13 van de 14 clubs die volgend seizoen moeten aantreden in de Finse Veikkausliiga zijn er in geslaagd hun licentie te bemachtigen. De enige ploeg die geen licentie kreeg toegekend is het noodlijdende AC Allianssi.
 
Het houdt maar niet op voor AC Allianssi. Na de verkoop van de club aan de Chinees Mr. Ye gaat het steeds maar bergaf. Het gaat om dezelfde Ye die momenteel de Belgische gokaffaire beheerst.
Iedereen moest voor het einde van vorige maand zijn dossier binnenbrengen bij de Finse voetbalbond. Geen probleem, behalve voor AC Allianssi. De ploeg uit Vantaa kreeg niet de gevraagde investeerders bij elkaar en weet dat het einde nabij is. Toch doet de SPL een toegeving, Allianssi krijgt tot eind februari 2006 om alsnog een dossier binnen te brengen.

Maar er is ook verrassend nieuws uit Finland, indien Allianssi er niet in slaagt om de licentie te bemachtigen zal er geen vervangend team de Veikkausliiga clubs vervoegen.
RoPS, TP-47, PK-35 en KPV hadden nochtans anders gehoopt. De vier teams dienden een dossier in om een licentie voor de hoogste voetbal divisie te bemachtigen.

De kans is dus groot dat op 19 april 2006 de Veikkausliiga voor de eerste maal in de geschiedenis slechts met 13 ploegen van start zal gaan. Maar voor zekerheid is het nog wachten tot begin maart. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties