Analyse Franc Borains winnaar van het weekend

Franc Borains winnaar van het weekend

In Derde Klasse B stond afgelopen weekend de negentiende speeldag op het programma. Zoals verwacht had de top drie een zware wedstrijd, Franc Borains was de enige ploeg die zijn wedstrijd winnend kon afsluiten en is hiermee de winnaar van het weekend. KVK Tienen en Olympic Charleroi kwamen beiden niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Koploper KVK Tienen kwam voor de tweede week op rij niet verder dan een gelijkspel, in Kermt-Hasselt werd er met 1-1 gelijkgespeeld (zie verslag). Franc Borains, de tweede in de stand, won wel in Bocholt. Een doelpunt van Saffer na negen minuten spelen, volstond om de overwinning mee naar Wallonië te nemen. Hierdoor komt Franc Borains terug tot één punt van Tienen.

Ook Olympic Charleroi won niet. In een aangename wedstrijd werd er met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Doornik. Invaller Pardo opende een kwartier voor tijd de score, Niangbo stelde in de 85ste minuut alsnog een punt veilig voor de Karolingers. Het verschil tussen koploper Tienen en Olympic blijft hierdoor zes punten.

In de degradatiestrijd deden vooral KSK Tongeren en CG Walhain een goede zaak. Tongeren won met 1-0 tegen Montegnée (zie verslag). Walhain won ook al met 1-0 tegen Kelmis. Na een uur spelen zorgde De Roos voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Sprimont
deed een heel slechte zaak in de strijd om de tweede periodetitel, de ploeg kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter Couillet. Deze score stond al na een kwartier op het scorebord. De Juliis zette na acht minuten de thuisploeg op voorsprong, zeven minuten later zorgde Samray voor de gelijkmaker.